Kroměříž: Radnice obnovuje Grémium podnikatelů

03.03.2023 12:14 | Tisková zpráva

Vedení kroměřížské radnice po čtyřleté odmlce opět obnovuje pracovní skupinu nazvanou Grémium podnikatelů. „Je to další krok k lepší komunikaci města s občany, kterou máme i v programovém prohlášení. Vedení radnice považuje za důležité pravidelně se setkávat s podnikateli a s velkými zaměstnavateli v Kroměříži a řešit s nimi témata, se kterými jim můžeme pomoci,“ uvedl místostarosta Pavel Motyčka, který je koordinátorem tohoto projektu.

Kroměříž: Radnice obnovuje Grémium podnikatelů
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Úvodní setkání Grémia podnikatelů se uskuteční 8. března. Podle Motyčky by se Grémium podnikatelů mělo scházet pravidelně jednou za čtvrt roku. „Cílem by měla být diskuse a návrhy opatření, které pomohou zlepšit podmínky pro zaměstnavatele a pro podnikající osoby ve městě Kroměříži,“ poznamenal Motyčka.

Grémium podnikatelů bylo zřízeno jako poradní orgán městské rady v roce 2017. Vedení města s místními podnikateli probíralo různá témata, která se týkala například dopravy, územního plánu, změn zákonů, ale i školství. Ve zpravodaji města vycházela rubrika, která představovala jednotlivé společnosti, jež se Grémia podnikatelů účastnily. Vedení města se s podnikateli scházelo do komunálních voleb konaných v říjnu 2018, ve volebním období 2018 až 2022 Grémium podnikatelů nefungovalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…