Kroměříž: Semafory na Husově náměstí a křižovatce ulic Kaplanova a Hulínská čeká oprava

16.05.2021 12:50

Světelná signalizační zařízení na frekventovaných křižovatkách ulic Kaplanova a Hulínská a na Husově náměstí čeká oprava. Práce si vyžádají vypnutí semaforů.

Kroměříž: Semafory na Husově náměstí a křižovatce ulic Kaplanova a Hulínská čeká oprava
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Semafory budou vypnuty na křižovatce ulic Kotojedská a Husovo náměstí od úterý 18. května do čtvrtka 20. května a na křižovatce ulic Hulínská a Kaplanova od pátku 21. května do pondělí 24. května. „V dopravní špičce je pro řízení obou křižovatek dohodnuta pomoc Policie ČR,“ uvedl Miloslav Gerla z odboru služeb.

Náklady na opravu obou semaforů činí zhruba 1,4 milionu korun. Hotovo by mělo být nejpozději v červnu. Stávající semafory slouží řadu let a nejsou v ideálním stavu. „Nová moderní technologie umožní efektivnější řízení provozu na křižovatkách,“ poznamenal starosta Jaroslav Němec.

Semafory budou vybaveny novými řadiči. Řadič je mozkem celého řízení křižovatky. Je v něm naprogramováno, jak dlouho bude ze kterého směru svítit zelená – podle informací o počtu aut v jednotlivých směrech. Počet řadič zjišťuje z čidel instalovaných ve vozovce.

Na některých přechodech pro chodce se nově zelená neobjeví automaticky, ale pouze poté, co chodec stiskne tlačítko. Nové řadiče taktéž umožní jednodušší obsluhu – bude možné změny v řídícím programu provádět dálkově bez nutnosti jízdy na křižovatku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…