Kroměříž: Setkání fotbalových legend ovládli kanonýři ze Slovenska

20.06.2022 10:11 | Tisková zpráva

Kroměříž patřila v sobotu fotbalovým hvězdám. Do města přijelo několik desítek legend, aby zde oslavily 50. výročí založení Klubu ligových kanonýrů týdeníku GÓL.

Kroměříž: Setkání fotbalových legend ovládli kanonýři ze Slovenska
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Součástí programu bylo i exhibiční utkání českých a slovenských kanonýrů, tedy autorů více než 100 gólů v nejvyšších soutěžích. Zápas ovládl v poměru 8:6 slovenský výběr. „Lidé měli možnost potkat hvězdy, na které se dosud dívali jen v televizi. Mohli s nimi mluvit, nechat si je podepsat. Fotbalisté se zase setkali s kamarády, z nichž některé neviděli léta,“ uvedl starosta Kroměříže Jaroslav Němec.

Na trávníku kroměřížského stadionu, který od soboty nese jméno místní legendy a prvního člena Klubu ligových kanonýrů Jožky Silného, se proháněli například Antonín Panenka, Jan Koller, David Lafata, Vratislav Lokvenc, Lubomír Luhový, Pavel Hapal, Karol Dobiaš, Stanislav Griga, Ján Kocian či Jozef Kožlej. Téměř dva tisíce diváků tleskaly při slavnostním nástupu i stříbrným olympionikům z Tokia 1964, bělehradským mistrům Evropy z roku 1976, olympijským vítězům z Moskvy 1980 a vicemistrům Evropy z roku 1996. Davy lovců autogramů vyhlížely například reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého, kroměřížskou legendu Petra Uličného či kanonýry Zdeňka Nehodu a Radka Druláka pocházející z nedalekého Hulína.

„Byla to velmi vydařená akce, všichni jsme si ji moc užili. Podobné setkání tolika fotbalových legend několika generací se přitom nemusí už nikdy uskutečnit. Rád bych poděkoval za vřelé přijetí divákům i pořadatelům v čele s panem starostou Němcem,“ řekl šéfredaktor týdeníku GÓL Václav Tichý.

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí

Diváci aplaudovali i legendám místní Hanácké Slavie, které v předzápase po srdnatém boji podlehly 2:6 staré gardě Bohemians Praha. Jednalo se o dva kluby, ve kterých kroměřížský rodák Jožka Silný uzavřel svou bohatou kariéru. Celkem konta soupeře zatížil 136 brankami, které na nejvyšší úrovni kromě Bohemians střílel i v dresu pražských „S“, Slavie a Sparty, a také ve francouzském klubu Nimes.

Odpolednem provázel moderátor Jiří Pelnář, který mimo jiné vedl rozhovory s přítomnými osobnostmi. Akce měla i charitativní rozměr, když pořadatelé předali symbolický šek na 100 tisíc korun fotbalovému klubu z Mikulčic na jižní Moravě poškozenému loňským tornádem. Pro diváky byla připravena tombola čítající symbolicky 50 hodnotných cen, například podepsané dresy ligových týmů, fotbalové publikace a podobně. Fanoušci mohli také získat autogramy fotbalových hvězd, pořídit si upomínkové předměty včetně speciálně k setkání vyrobeného odznaku či kalendáře na rok 2023 nazvaného Když míří kanonýři s kresbami kreslíře Petra Urbana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…