Kroměříž: Sociální služby mají nový elektronický systém

01.02.2019 7:34

Novinkou, která zaměstnancům významně usnadní práci, se mohou pyšnit Sociální služby města Kroměříže. „Všechny pokoje a budovy této naší příspěvkové organizace jsou propojené elektronicky. Zaměstnancům ubyde papírování a budou se tak moci více věnovat klientům,“ poznamenal místostarosta Vít Peštuka.

Kroměříž: Sociální služby mají nový elektronický systém
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Sociální služby nakoupily asi 450 tabletů. „Tablety jsou na každém pokoji i na jednotlivých pracovištích. Pracovník se do systému spravovaného externí firmou přihlásí unikátním kódem. Do systému zadá údaje o klientovi týkající se péče o něj, včetně například toho, co má a nemá rád. Údaje jsou přístupné i jiným zaměstnancům, kteří jsou oprávněni s nimi pracovat,“ popsala ředitelka Sociálních služeb města Kroměříže Dagmar Klučková.

Sociální služby také při zavádění systému vylepšovaly internetové připojení. „Pracujeme na zavádění sociálního digitálního systému takzvané chytré organizace od léta loňského roku. Wifi je na domovech zdarma k dispozici také klientům. Systém přinese úsporu času, peněz, zefektivnění práce i zkvalitnění péče. Jde ale o náročnou změnu, která se daří jen díky šikovnosti a trpělivosti všech zaměstnanců naší organizace,“ doplnila Klučková.

Podle Radovana Klabala, vedoucího radničního odboru sociálních věcí a zdravotnictví, se o systém zaváděný Sociálními službami města Kroměříže zajímají i jiné podobné organizace v České republice. „Těší nás, že naše sociální služby jsou pro kolegy inspirací. Například na konci loňského roku je navštívily Sociální služby města Pardubic,“ uvedl Klabal.

Sociální služby města Kroměříže spravují pět zařízení, která se starají o 575 klientů. Poskytují osm pobytových služeb, dvě ambulantní a jednu terénní službu. V letošním roce plánují rozšíření o další dvě sociální služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

19:27 Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

Litické děti opět budou stoupat po schodech do druhého patra školní budovy v Přeučilově ulici. Ve čt…