Kroměříž: Tříkráloví koledníci zavítali na radnici

04.01.2019 18:16

My tři králové jdeme k vám, štěstí zdraví vinšujem vám… Známá koleda dnes zněla kroměřížskou radnicí, kam zavítali koledníci tříkrálové sbírky. Organizuje ji Charita ČR. Výtěžek sbírky, která se letos koná podevatenácté, je určen pro seniory, matky s dětmi v tísni, osoby se zdravotním postižením, rodiny v tíživé situaci nebo pro lidi bez domova.

Kroměříž: Tříkráloví koledníci zavítali na radnici
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Kašpar, Melichar a Baltazar vstoupili do budovy radnice na Velkém náměstí v doprovodu ředitelky Charity Kroměříž Anny Valachové. Starosta Jaroslav Němec jim popřál hodně zdaru a sám i s dalšími kolegy z městského úřadu do kasičky přispěl. Na dveře starostovy pracovny pak jeden z králů napsal křídou iniciály K+M+B a králové přispěvatelům rozdali i drobné upomínkové dárky.

Svátek Tří králů se slaví 6. ledna. Výtěžek ze sbírky je rozdělován podle daných pravidel. Celkem 65 procent vybrané částky se použije na pomoc ve městě či obci a jejich okolí, kde dárci peníze věnovali. Dalších 15 procent putuje na projekty v diecézi, pět procent na celostátní projekty a desetina jde na pomoc do zahraničí. Zbylých pět procent spolknou náklady na pořádání sbírky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…