Kroměříž: V Postoupkách bude nové víceúčelové hřiště za 3,4 milionu korun

10.10.2017 21:04

Kroměříž chystá stavbu nového víceúčelového hřiště v části města Postoupky. Náklady činí 3,4 milionu korun, hřiště postaví firma sport cité + z Bílovic na Uherskohradišťsku. Šedesát procent nákladů uhradí dotace od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. „Stavba bude zahájena během října a hotová do konce června příštího roku,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž: V Postoupkách bude nové víceúčelové hřiště za 3,4 milionu korun
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Nové sportoviště v Postoupkách bude vybudováno na místě stávajícího travnatého hřiště. „Dílo zahrnuje vybudování sportovního hřiště s polyuretanovým povrchem, které bude po obvodu ohraničeno mantinelovým oplocením.

Hřiště bude vybaveno novým umělým osvětlením. Ve stávající klubovně bude vybudováno WC pro imobilní osoby,“ popsala Jana Gregorová z radničního odboru rozvoje města. Počítá se i s novým přístupovým chodníkem k hřišti, zpevněnými plochami ze zámkové dlažby a s novým parkovacím stáním u místní komunikace. Areál bude bezbariérový. Hřiště bude sloužit například pro malou kopanou, volejbal či tenis. Podle starosty patří modernizace a stavba nových hřišť v Kroměříži i místních částech k prioritám města. Radnice loni vybudovala nová víceúčelová hřiště v částech města Bílany za asi 4,9 milionu korun a Trávník za necelé čtyři miliony korun. Momentálně probíhá ještě stavba nového sociálního zařízení u sportovního areálu Žlíbek v Těšnovicích. Stavba si vyžádá náklady zhruba 1,6 milionu korun.

Všechny hřiště jsou veřejně přístupné

V samotné Kroměříži město o letních prázdninách dokončilo opravu dětského hřiště v ulici Lutopecká za 208.000 korun, kde bylo opraveno oplocení a dopadová plocha, v ulici Nitranská, kde za 148.000 korun byla také opravena dopadová plocha a byla instalována nová dvoumístná kovová houpačka, a v ulici Štítného, kde náklady na novou skluzavku se žebříkem, kolotoč s vnitřními sedáky, řetězovou dřevěnou houpačku a obnovu dopadové plochy činily 208.000 korun. Chystá se také instalace deseti herních koutků v různých částech města s houpačkou a skluzavkou, každý asi za 70.000 korun.

Město Kroměříž vlastní momentálně celkem 104 dětských hřišť, tři venkovní posilovny a 50 sportovišť. Všechny jsou veřejně přístupné. Další sportoviště a dětská hřiště mají městské mateřské a základní školy. Hřiště při základních školách Slovan, U Sýpek, Oskol a Zachar si ve všední dny cca od 16:00 a o víkendech může pronajímat také veřejnost. Další sportoviště ve městě provozují privátní majitelé nebo spolky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…