Kroměříž: ZŠ Zámoraví využije k výuce opravený skleník a nový altán

14.04.2021 7:35

Město připravuje stavební úpravy objektu skleníku v zahradě Základní školy Zámoraví. V rámci plánovaných stavebních prací by tu měl současně vyrůst také zahradní altán.

Kroměříž: ZŠ Zámoraví využije k výuce opravený skleník a nový altán
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Obě stavby využijí učitelé školy při výuce environmentální výchovy a pěstitelských prací. Stávající objekt skleníku, který je součástí nově osázené edukační zahrady, a především jeho technický stav dlouhodobě neodpovídá požadavkům pro výuku,“ uvedl starosta Kroměříže Jaroslav Němec.

Anketa

Vadí vám, že kandidát na ministra kultury Birke nemá vysokoškolské vzdělání?

36%
64%
hlasovalo: 3879 lidí

Vedení školy původně zvažovalo rozšíření objektu skleníku o venkovní učebnu. S touto variantou ovšem nesouhlasili majitelé sousedního pozemku. Proto se jako vhodné řešení nabízí stavba zahradního altánu o rozměru zhruba 5 x 5 metrů v jiné části školní zahrady. „Altán bychom rádi využívali k výuce žáků a k odpoledním aktivitám školní družiny. Zároveň by mohl sloužit jako zázemí pro rodiče vyzvedávající si své děti ze školy,“ řekla ředitelka Základní školy Zámoraví Ivana Uherková.

Samotný skleník pak projde přestavbou v původním místě, bude však rozšířena zastavěná plocha, aby prostor odpovídal požadavkům pro výuku žáků. Bude mít nové zastřešení a nové prosklené plochy. V jeho bezprostřední blízkosti vznikne zpevněná plocha, rampa pro pohodlný přístup a sklad zahradního nářadí.

Odbor regionálního rozvoje již zpracoval investiční požadavek na realizaci projektu. Náklady na rekonstrukci skleníku by měly být zhruba 1,6 milionu korun, nový altán přijde na 200 tisíc korun. Do konce srpna tohoto roku by měla být zpracována projektová dokumentace pro stavební povolení a samotná realizace stavby by měla přijít na řadu v příštím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…