Kroměříž: Žáci základních škol změří síly ve florbale

15.08.2021 18:33

Žáci kroměřížských základních škol se na přelomu září a října utkají ve florbale. Děti ze třetích až pátých tříd čeká turnaj ve středu 29. září, žáci šestých až osmých tříd změří síly ve středu 6. října. Oba turnaje pořádá pod názvem Kozel Cup florbalový oddíl SFK Kozel, a to ve sportovní hale ve Štěchovicích. Nejlepší družstva obdrží kroměřížský florbalový pohár.

Kroměříž: Žáci základních škol změří síly ve florbale
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Florbal je sport, který se dynamicky rozvíjí, byť patří jako halový sport mezi odvětví, kterým velmi ublížila epidemie koronaviru. Věřím však, že restrikce v podobě uzavřených sportovišť se již na podzim nevrátí a že děti budou moci opět sportovat tak, jak jsou zvyklé. Mám radost, že se v Kroměříži našel oddíl, který pro školáky organizuje turnaje,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Připomněl, že město chystá stavbu nové víceúčelové sportovní haly v Obvodové ulici, kde najde zázemí právě i florbal.

Podle sekretáře SFK Kozel Davida Lovase se turnajů zúčastní všechny klubem oslovené školy – obou ZŠ Zachar, ZŠ Slovan, ZŠ Oskol, ZŠ U Sýpek a ZŠ Komenského, ZŠ Zámoraví jen turnaje pro mladší děti a Gymnázium Kroměříž zase pouze turnaje pro starší školáky. „Každý turnaj pořádaný pro šest týmů je naplánován tak, aby časově odpovídal klasické denní výuce žáků, kteří se turnajů zúčastní. Začátek bude v 8 hodin, konec někde mezi 12:30 a 13:30,“ dodal Lovas.

Všichni zúčastnění se podle něj mohou těšit na menší ceny, hráči nejlepších týmů na hodnotnější dary. Odměněny budou také nejlépe umístěné školy, které obdrží sportovní vybavení, vyhlášen bude i nejlepší hráč a nejlepší brankář turnaje. „Důležitou součástí bude i putovní pohár pro vítězné týmy obou turnajů, který se v příštích ročnících bude předávat další vítězům. Z personálního hlediska bude hladký a atraktivní průběh turnajů zajištěn dobrovolníky z řad členů našeho oddílu,“ řekl Lovas.

Více informací bude možné v následujících týdnech nalézt na internetových stránkách https://sfkkozel.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Leo Luzar byl položen dotaz

Elektronické volby

Dobrý den Opravdu mě zajímá, proč v dnešní době, kdy naprostá většina domácností vlastní počítač a má přístup k internetu, neexistuje možnost zúčastnit se voleb pomocí internetu. Zrovna minulý rok se myslím konala v ČR konference ohledně digitalizace státu a společnosti, jíž se účastnil i p. Babiš....

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Kraj a město pomohou univerzitě postavit nové studentské koleje

22:09 Ostrava: Kraj a město pomohou univerzitě postavit nové studentské koleje

Moravskoslezský kraj a město Ostrava pomohou Ostravské univerzitě financovat výstavbu nových vysokoš…