Kroměříž letos chystá opravy chodníků a komunikací zhruba za 24 milionů korun

10.04.2021 11:28

Kroměřížská radnice pokračuje v opravách chodníků a komunikací. Pracuje se již v ulicích Francouzská a Gorkého, další akce se připravují. „Jsme rád, že přes omezení související s pandemií koronaviru se nám daří tyto akce dotáhnout k realizaci a opravíme tak další úseky chodníků a komunikací v našem městě,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž letos chystá opravy chodníků a komunikací zhruba za 24 milionů korun
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Ve Francouzské ulici stavbaři opravují chodník před domy číslo 4030 až 4036. Náklady činí 1,75 milionu korun, hotovo by mělo být ještě v dubnu. V Gorkého ulici se opravuje vozovka v úseku od ulice Sládkova po ulici Moravská. Náklady činí 3,25 milionu korun, hotovo by také mělo být do konce dubna. V těchto dnech budou zahájeny také práce v Rostislavově ulici, kde oprava chodníku přijde na 1,6 milionu korun.

„Další akce se připravují, zahájit bychom je chtěli ve druhé polovině letošního roku,“ doplnil Miloslav Gerla z radničního odboru služeb.

Oprava čeká chodník v Nerudově ulici, konkrétně horní část od ulice Kotojedská po schody u hasičské zbrojnice, které se také budou opravovat. Náklady podle projektu činí 1,6 milionu korun. Pracovat by se mělo také v Páleníčkově ulici před domy číslo 2734-36, 2737-39, 2730 a 2733 a u Mateřské školy Páleníčkova. Oprava chodníku přijde na tři miliony korun. Na 4,2 milionu korun přijde stavba chodníku mezi místní částí Drahlov a obcí Jarohněvice. Připravuje se také oprava chodníku v Talichově ulici před domy číslo 3733-36, 3676-77, 3512-13 a 3858-60, která by měla stát 4,3 milionu korun.

Z komunikací město letos plánuje stavbu nové vozovky v ulici Elišky Krásnohorské za 1,8 milionu korun, opravu komunikace v místní části Postoupky v lokalitě k Věžeckému potoku za 2,75 milionu korun a také opravu vozovky v ulici Čelakovského v úseku od benzinové čerpací stanice ke světelnému signalizačnímu zařízení za 900 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…