Kroměříž má druhý nejlepší instagramový účet z měst ve Zlínském kraji

25.03.2021 14:48

Kroměřížská radnice uspěla v soutěži Zlatý lajk 2021, když odborná porota vyhodnotila instagramový účet městského úřadu jako druhý nejlepší z měst ve Zlínském kraji.

Kroměříž má druhý nejlepší instagramový účet z měst ve Zlínském kraji
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Komunikace s občany je pro vedení města zásadní. Sociálním sítím věnujeme velkou pozornost, jsou pro nás důležitým komunikačním kanálem. Mám radost z toho, že náš Instagram se v konkurenci ostatních měst neztratil,“ uvedl místostarosta Vratislav Krejčíř.

Porota účtu @mesto_kromeriz udělila 42 bodů, o bod více získal pouze instagramový účet vítězného Zlína. „Těžké rozhodování! Kroměříž je co do počtu obyvatel méně jak poloviční oproti největšímu městu Zlínského kraje, v kvalitě komunikace na Instagramu se mu ale takřka vyrovnává. Město se tak může pochlubit velmi kvalitním účtem, který dosahuje i velmi vysokého počtu sledujících – přes 2500,“ stojí v hodnocení poroty.

Instagram je rychle rostoucí sociální síť, kterou si oblíbili zejména mladí lidé. Je založena na sdílení fotografií a videí. Populární jsou takzvané stories – příběhy natáčené uživateli Instagramu. „Město se systematicky sociálním sítím věnuje od loňského léta. Daří se nám na instagramovém účtu zajímavě představovat architekturu Kroměříže, ale i dění ve městě, a to prostřednictvím příspěvků i stories,“ dodal starosta Jaroslav Němec.

Podle poroty má město navíc potenciál umístit se v soutěži ještě lépe. „Pokud by Kroměříž pokračovala v takto kvalitní tvorbě do budoucna, příští rok bude velmi silným konkurentem celorepublikově,“ uvedla porota.

Rozvoj sociálních sítí patří mezi změny v komunikaci, ke kterým městský úřad v poslední době přistoupil. Od loňského června čtenáři ve schránkách nalézají novou podobu Kroměřížského zpravodaje, pracuje se také na novém turistickém webu. „Díky těmto změnám se komunikace úřadu posunula viditelně dopředu, což se ukázalo i v době pandemie koronaviru,“ uzavřel místostarosta Krejčíř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …