Kroměříž na veletrhu zaujala originální expozicí s živými květy

16.01.2020 19:33

Účastí na veletrhu cestovního ruchu Regiontour Brno vstupuje kroměřížská radnice tento týden do letošní turistické sezony. Přestože je stále ještě zima v plném proudu, už teď se Kroměříž plně soustředí na marketingové aktivity spojené s propagací města jako vyhledávané turistické destinace.

Kroměříž na veletrhu zaujala originální expozicí s živými květy
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Letos poprvé se přitom Kroměříž na brněnském výstavišti prezentuje ve svém vlastním stánku, tedy nejen jako součást expozice Zlínského kraje. „Naše expozice navazuje na prezentaci Kroměřížska – sdružení pro rozvoj cestovního ruchu, jehož jsme aktivními členy, a rozšiřuje tak výstavní možnosti Zlínského kraje,“ poznamenala místostarostka Kroměříže Daniela Hebnarová.

Vizuální podoba expozice Kroměříže je zaměřena na nejcennější dominantu města, Květnou zahradu, a využívá zajímavého zrcadlového efektu. „Díky němu můžeme na poměrně malé ploše pracovat s prostorem a přenést tak na výstaviště část jedinečného vzhledu našeho Libosadu, který je právem označován za české Versailles, a to včetně ornamentálních záhonů z živých květin, což je už samo o sobě v polovině ledna netradiční,“ prozradil vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu kroměřížské radnice Pavel Zrna. Expozice vznikla ve spolupráci s Národním památkovým ústavem a přímo s odborníky z Květné zahrady v Kroměříži. Atraktivnost prezentace podtrhla také účast členů spolku Biskupští manové z Kroměříže v dobových barokních oděvech, kdy zejména uniformy biskupské gardy vzbudily zaslouženou pozornost.

Co se týče samotné nabídky, radnice chce letos své aktivity zhmotnit do sloganu Kroměříž 2020 – na vlnách pohody. „V Kroměříži letos chceme nabídnout zklidnění a zpomalení, zkrátka léto „na vlnách pohody.“ Doslova i obrazně. Skutečné vlny návštěvníci zažijí na výletní lodi Bruno, která brázdí hladinu řeky Moravy a skýtá příjemné osvěžení i v parných dnech. Ty obrazné vlny pohody osvěží třeba právě v barevných záhonech Květné zahrady, ve stinných podloubích kaváren a cukráren nebo v relaxační zóně na Velkém náměstí. „Neobvyklá zákoutí představí nové kostýmované turistické prohlídky nazvané Příběhy zapomenutých míst a také jízdy historických vlaků Hanáckého léta na kolejích vám dodají tu správnou nostalgickou náladu. Připočteme-li k tomu kulisu historického města s památkami UNESCO, vyznavači pomalého turismu se zkrátka v Kroměříži nemohou zmýlit a prožijí s námi kroměřížské rozmarné léto,“ dodal Zrna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…