Kroměříž opět otevřela relaxační zónu, program bude oproti loňsku pestřejší

23.06.2019 19:14

Kroměřížská radnice otevřela ve středu relaxační zónu na Velkém náměstí. Letos už potřetí nabídne příjemný odpočinek, zastíněné posezení, dobré občerstvení, ale také téměř každodenní program pro děti i dospělé. Cílem tohoto projektu je oživit historické centrum a zpříjemnit místním i turistům pobyt ve městě.

Kroměříž opět otevřela relaxační zónu, program bude oproti loňsku pestřejší
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Koncept relaxační zóny se již osvědčil a zůstává stejný jako v minulých letech, naopak její program je zase o něco pestřejší a zahrnuje na 80 nejrůznějších akcí. A roste také počet spolků, které se na programu podílejí, nejnověji například TJ Sokol se svými dílničkami a pravidelnými čtvrtky,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Zóna o rozloze cca 200 metrů čtverečních je vybavena sedačkami, stolky, lehátky, slunečníky, ale i mobilní zelení, herním koutkem či wi-fi připojením. Soukromý provozovatel, který vzešel z výběrového řízení a je stejný jako v loňském roce, zajistí občerstvení a bude po provozní stránce odpovídat za chod zóny až do konce srpna.

„Pevné zázemí relaxační zóny poskytují opět dva moduly, kdy jeden funguje jako stánek s občerstvením a druhý slouží jako krytý prostor pro programové aktivity za nepříznivého počasí,“ vysvětlila Marcela Nehodová z radničního odboru kultury a cestovního ruchu.

Zóna bude otevřena denně od 11:00 do 22:00. Dětem nabídne například tvořivé dílny, pískohraní, hrátky s legem, pohybová cvičení, jógu s Beruškou a další aktivity. Dospělí se mohou těšit na koncerty nejrůznějších žánrů, taneční akce, intuitivní malování, autorské čtení, workshopy atd.

„Letošní úplnou novinkou jsou takzvané kino koncerty, tedy filmové projekce světoznámých kapel. Na programu budou U2 Go Home – Live from Slane Castle, David Gilmour - Live at Pompeii, Eric Clapton – Live in San Diego a Queen - Live at Wembley stadium. Věřím, že v relaxační zóně vytvoříme stejnou atmosféru jako na skutečném koncertě těchto hvězd,“ doplnil vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

Program v zóně je zdarma, veškeré informace a aktualizace lidé najdou na webu www.kromeriz.eu a na speciální facebookové stránce zóny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…