Kroměříž po tříleté pauze opět navštívili zástupci partnerských měst

21.08.2022 11:04 | Tisková zpráva

Vedení Kroměříže v čele se starostou Jaroslavem Němcem dnes na radnici přijalo zástupce tří partnerských měst. Delegace z francouzského Chateaudunu, slovenské Nitry a polského města Piekary Slaskie dorazily na krajské dožínky. V Kroměříži se zástupci partnerských měst objevili po dlouhé tři roky trvající odmlce.

Kroměříž po tříleté pauze opět navštívili zástupci partnerských měst
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Kvůli koronaviru byly naše kontakty omezeny. Doufám, že snad už bude všechno v pořádku a že se uvidíme i za rok, kdy bude Kroměříž slavit 760 let od svého založení,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

Tradičním členem delegace ze slovenské Nitry bývá poslanec městského zastupitelstva František Hollý. „Už ani přesně nevím, kolikrát jsem v Kroměříži byl. Je to moje srdcová záležitost. To, že jsme nemohli v době epidemie cestovat, jsem snášel velmi těžce. Do Kroměříže jsem se proto letos hodně těšil,“ řekl Hollý. Spolu s ním Nitru reprezentuje zástupce primátora Daniel Balko. Z francouzského Chateaudunu dorazil starosta Fabien Verdier, místostarostka Marianne Ferre a radní Hanane Tag. Polské Piekary Slaskie zastupuje viceprezident Krzysztof Turzański a ředitel městského informačního centra Dariusz Gacek.

Delegace se zúčastní sobotního programu dožínek, který zahrnuje jarmark, přehlídku zemědělské techniky i vystoupení folklorních souborů. Chybět nebude ani předání dožínkového věnce hospodáři, kterým bude hejtman Zlínského kraje Radim Holiš. V případě příznivého počasí projde městem průvod krojovaných účastníků. Kompletní program je na internetových stránkách Domu kultury (ZDE).

Kroměříž má celkem šest partnerských měst. Kromě zmíněných Chateaudunu, Piekar Slaskiech a Nitry jimi jsou další slovenské město Ružomberok, rumunské město Ramnicu Valcea a také Krems an der Donau z Rakouska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

13:37 Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

Statutární město Zlín nabízí motoristům k pronájmu pět garážových stání na Jižních Svazích. V nabídc…