Kroměříž pokračuje v opravách chodníků i místních komunikací

11.09.2021 20:33 | Tisková zpráva

Opravy či výstavby chodníků a komunikací ve městě i jeho místních částech patří k důležitým projektům, které vedení města každoročně realizuje. „Jde nám nejen o vzhled našeho města, ale především o komfort a bezpečnost jeho obyvatel. A věřím, že opravy uvítají i přesto, že některým přinesou dočasné omezení nebo komplikace,“ řekl starosta města Jaroslav Němec.

Kroměříž pokračuje v opravách chodníků i místních komunikací
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

V letošním roce již byly dokončeny opravy chodníků ve Francouzské, v Rostislavově a Nerudově ulici, hotová je oprava vozovky v Gorkého ulici, do konce září by měly být dokončené chodníky v Páleníčkově ulici.

V polovině září začne oprava chodníku v ulici Talichova před domy č. 3733-36, 3676-77, 3512-13 a 3858-60. „Bude se měnit stará betonová dlažba 30x30 centimetrů za zámkovou dlažbu o rozměrech 20x20 cm. Celková délka opravovaných chodníků v rámci této akce je 525 metrů,“ upřesnil Miloslav Gerla z odboru služeb kroměřížské radnice. Práce provedou Kroměřížské technické služby, město za mě zaplatí zhruba 4,2 milionu korun včetně DPH a hotovo by mělo být do konce kalendářního roku.

Připravuje se rovněž oprava komunikace v místní části Postoupky v lokalitě k Věžeckému potoku, oprava vozovky v ulici Čelakovského v úseku od benzinové čerpací stanice ke světelnému signalizačnímu zařízení a stavba nové vozovky v ulici Elišky Krásnohorské, kde město počítá s investicí 4,5 milionu korun.

Město na letošní rok připravilo opravy chodníků a komunikací za celkem 24 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…