Kroměříž rozdá 100 tisíc pořadatelům akcí pro veřejnost

09.03.2021 21:18

Pořadatelé akcí pro veřejnost mohou také letos získat peníze od města. To vyčlenilo na projekt s názvem Podpora občanské aktivity pro komunitu ve svém rozpočtu na rok 2021 částku 100 tisíc korun. Žádosti o finanční podporu mohou fyzické osoby – pořadatelé akcí podávat již nyní, nejpozději do konce srpna. „V letošním roce jsme se rozhodli, že podpoříme takové návrhy, které přispívají ke zdraví a udržitelnému rozvoji. Cílem je pomoci oblastem, jako jsou kultura, sport, věda a vzdělávání, životní prostředí a zdravý životní styl či volný čas,“ řekla místostarostka Daniela Hebnarová.

Kroměříž rozdá 100 tisíc pořadatelům akcí pro veřejnost
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Žádat mohou občané Kroměříže starší 26 let, podmínkou je, aby připravovaná akce či projekt byl určen pro obyvatele města Kroměříže. Maximální výše finančního daru na jednu akci je 10 tisíc korun a může pokrýt až stoprocentně náklady. Z příspěvku lze hradit například nájemné, konzultační, poradenské a vzdělávací služby, odměny do soutěží, zdravotnický materiál, knihy, učební pomůcky a tisk, ochranné pomůcky, kancelářské potřeby či propagační materiály a jiné. „Akce musí být přístupná veřejnosti zdarma a musí se konat v průběhu roku 2021. Podrobné informace získají zájemci o podporu na webových stránkách Zdravého města www.zdravemestokromeriz.cz,“ doplnila projektová manažerka a koordinátorka projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Michaela Jiříková.

Žádosti je možné podávat do 31. srpna 2021 na adresu Michaela Jiříková, Město Kroměříž – Projekt Zdravé město Kroměříž, Riegrovo náměstí 149, 767 01 Kroměříž.

Projekt doplňuje dotační systém města, který je zaměřený na neziskové organizace, spolky i další subjekty, které působí či pořádají akce na území města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …