Kroměříž rozšíří kamerový systém, dohlédne i na Bezručovy sady

14.02.2018 6:33

Kroměřížská radnice letos rozšíří městský kamerový systém. Nová pevná kamera bude umístěna na křižovatce ulic Kotojedská a Úprkova a dohlédne tak na přilehlé Bezručovy sady. „Přispěje k tomu, aby se návštěvníci parku cítili bezpečně a Bezručovy sady byly vyhledávaným místem pro odpočinek rodin s dětmi, mládeže i seniorů,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Kroměříž rozšíří kamerový systém, dohlédne i na Bezručovy sady
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Podle ředitele městské policie Libora Kubiše si návštěvníci parku v minulosti stěžovali na protiprávní jednání. „Zejména v letních měsících se v parku scházejí lidé bez domova a další nepřizpůsobiví občané, kteří obtěžují ostatní návštěvníky. Řešili jsme zde také pití alkoholu na veřejnosti, které zakazuje městská vyhláška,“ popsal Kubiš.

Podél parku vede jedna z páteřních komunikací ve městě. Kamera dohlédne i na příjezdovou komunikaci k obchodnímu středisku, odkud bývají hlášené krádeže věcí ze zaparkovaných vozidel na přilehlém parkovišti. Pořízení kamery přijde odhadem na 600.000 korun, 350.000 korun by město mohlo získat jako dotaci z programu prevence kriminality ministerstva vnitra.

Kroměříž má nyní 17 pevných kamerových bodů a k tomu dvě mobilní kamery, které lze podle potřeby přesouvat. Radnice kamerový systém provozuje od roku 2001.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…