Kuřim: Bude se pokračovat v opravě vozovky I/43

30.06.2016 6:29

V době od 4. července do 3. srpna bude pokračovat oprava vozovky I/43 v úseku Česká – Kuřim, křižovatka Podlesí a v úseku Kuřim, křižovatka Podlesí – Kuřim, křižovatka s II/386 (u Prefy).

Kuřim: Bude se pokračovat v opravě vozovky I/43
Foto: kurim.cz
Popisek: Kuřim, zámek.

Dle sdělení správce komunikace, Ředitelství silnic a dálnic Brno, je silnice I/43 v opravovaném úseku využívána pro tranzit těžkých nákladních vozidel a vozovka je poškozena – vyjeté vlny, trhliny a deformace na cca 40 % celkové plochy. Bude provedeno frézování stávající vozovky a položení 2 nových vrstev. Součástí opravy bude obnova vodorovného dopravního značení a úprava nezpevněných krajnic. Oprava bude provedena za částečné uzavírky.

Směr Svitavy – Brno přes město Kuřim:

Ve směru Brno – Svitavy bude doprava v době výstavby vedena vždy po staveništi. Ve směru Svitavy – Brno bude vedena objížďka kompletně přes město Kuřim po silnicích II/386 a II/385, tj. od křižovatky Kuřim, Prefa po ulici Blanenské, Legionařské na nám. 1. května a dale po ulici Tyršově. Upozorňujeme občany, že oprava silnice I/43 je investiční akci Ředitelství silnic a dálnic ČR, nikoli města Kuřimi, a tedy s jakýmikoli případnými dotazy či stížnostmi je potřeba obracet se přímo na Ředitelství silnic a dálnic, závod Brno.

Ve městě Kuřim budou provedena následující dopravní a technická opatření:

• bude upraven cyklus semaforu na nam. 1. května a semaforu na přechodu pro chodce na ulici Tyršova u zakladni školy s upřednostněnim dopravy ve směru objížďky,

• křižovatka na nám. 1. května bude po dobu silného provozu řízena příslušníky Policie ČR,

• budou uzavřeny ulice Podhoří a U Rybníka (vjezd pouze na povolení Městského úřadu Kuřim),

• budou uzavřeny ulice Husova, Úvoz a Luční (vjezd pouze na povolení Městského úřadu Kuřim),

• bude zavedena speciální autobusová linka Kuřim, Podlesí – Kuřim, nádraží vedená přes učelové komunikace (přes retenční hráz).

Povolení k vjezdu vydávaná Městským úřadem Kuřim:

Povolení k vjezdu do níže uvedených lokalit jsou vydávána odborem dopravy Městského úřadu Kuřim od pátku 24. června 2016 na Městském úřadě Kuřim.

Lokality s vjezdem na základě povolení Městského úřadu Kuřim:

• vjezd do ulic Podhoří, U Rybníka, Husova, Úvoz a Luční – na základě trvalého bydliště či vlastnictví nemovitosti v dané lokalitě nebo jiných relevantních důvodů po předložení občanského průkazu

• lokalita Havličkova – Pod Vinohrady - Hybešova pro vjezd nákladních automobilů – na základě sídla firmy nebo provozovny, platného stavebního povolení (nutno předložit příslušné dokumenty) nebo jiného relevantního důvodu.

Každé povolení k vjezdu bude vázáno na konkrétní vozidlo (nikoli na osobu řidiče) – vždy bude uvedena registrační značka vozidla. Připravena jsou i další dopravní opatření – úprava provozu na kruhovém objezdu u Lidlu a v části sídliště Díly za Sv. Jánem, na ulicích Hybešova (most přes železnični trať), Pod Vinohrady a Nerudova a další. Ta však budou realizována pouze v případě, že si to vyžádá dopravní situace.

Opatření v hromadné dopravě:

Budou zavedeny posilové vlakové spoje z Tišnova a Kuřimi do Brna a zpět. Podrobnosti najdete v jízdních řádech IDS. Upozorňujeme, že současně probíhá i výluka na železnici v úseku Brno, Židenice – Brno, hl. n. Při plánování cest je tedy nutno počítat i s touto výlukou.

Budou upraveny jízdní řády linek 301, 302, 310, 312 a 314. Informace o jízdních řádech těchto linek najdete na webových stránkách společnosti Kordis www.idsjmk.cz nebo na informační lince 543 174 317 a na webových stránkách města Kuřimi www.kurim.cz. Linka 301 ve směru na Brno nebude obsluhovat zastávku Kuřim - Podlesi, rozcestí. Linka 310 z Podlesí bude vedena jednosměrně (odjezd z Podlesí směrem k Prefě, přijezd na Podlesí směrem od České).

Bude zavedena autobusová linka 305 Kuřim, Podlesí – Kuřim, nádraží. Linka povede z Podlesí po účelové komunikaci za průmyslovou zónou kolem retenční nádrže a dále po ulici Pod Zárubou a Komenského se zastávkami Podlesí, Pramen – Na Záhoří (obsluha severní průmyslové zóny) – Pod Zárubou (obsluha polikliniky, wellness centra atd.) – Dr. Vališe (u podchodu na vlakové nádraží). Pro cesty na Podlesí, polikliniku a do severní průmyslové zóny doporučujeme použít tuto linku. Další informace ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

10:28 Přerov: Kozlovice čeká generální oprava silnice i chodníků, potrvá od začátku června do konce října

Bezmála čtyři měsíce bude probíhat rozsáhlá rekonstrukce silnice a chodníků v přerovské místní části…