Kutná Hora: Číselné kódy na veřejném osvětlení pomohou IZS s určením místa

02.04.2021 15:59

Občané Kutné Hory a příměstských částí si mohli povšimnout, že každý sloup veřejného osvětlení je opatřen štítkem, kde je mimo jiné uvedeno ID konkrétního světelného místa.

Kutná Hora: Číselné kódy na veřejném osvětlení pomohou IZS s určením místa
Foto: kutnahora.cz
Popisek: Kutná Hora

Tento číselný kód lze jednak využít při nahlašování poruch veřejného osvětlení a nově (od poloviny dubna) také při hlášení požárů, dopravních nehod či násilných činů, protože systém ID veřejného osvětlení byl převzat do centrální databáze IZS (integrovaný záchranný systém).

Pokud se občané nebo návštěvníci Kutné Hory dostanou do situace vyžadující výjezd složek IZS a nedokáží blíže určit „místo činu“, stačí, když operátorům na lince sdělí ID nejbližšího sloupu veřejného osvětlení.

Aby tento systém fungoval a pomáhal, je nutné udržovat tyto štítky v čitelném stavu, nepřihlížet lhostejně k jeho ničení, popř. jeho absenci nahlásit technickému oddělení MěÚ na telefonní číslo 321 710 191 nebo 602 355 160.

Děkujeme občanům za spolupráci a přejeme si společně, abychom složky IZS potřebovali co nejméně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…