Kyjovská radnice má svůj první elektromobil - na zkoušku a zadarmo

26.12.2015 12:41

Snaha snižovat emise a současně šetřit za naftu a benzín. Hlavní důvody, pro které se vedení města Kyjova rozhodlo spolupracovat s energetickou společností E.ON.

Kyjovská radnice má svůj první elektromobil - na zkoušku a zadarmo
Foto: wikipedie
Popisek: Kyjov

Memorandum o spolupráci podepsal starosta města Kyjova František Lukl s jednatelem společnosti E.ON, Radkem Luckým, v úterý 15. prosince 2015: „Elektromobilitu v Kyjově chceme dál rozvíjet. Zaměříme se taky na energetickou efektivitu veřejného osvětlení a interiérového osvětlení školních a městských budov,“ řekl k plánovaným úsporám kyjovský starosta.

Elektromobil značky Smart ForTwo Electric Drive budou využívat zaměstnanci radnice cestující především po Kyjově a nejbližším okolí. Výrobce totiž garantuje dojezdovou vzdálenost cca na 120 kilometrů ve městě a zhruba 94 kilometrů na dálnici. Baterie vydrží zhruba osm hodin: „Z nuly na sto auto zrychlí za dvanáct vteřin, maximální rychlost je omezena na sto dvacet pět kilometrů v hodině,“ dodal k parametrům vozu vedoucí Odboru organizačního a právního kyjovské radnice Filip Zdražil.

Společnost E.ON zapůjčila vůz radnici zdarma na tři měsíce. Výpůjčka tedy vyprší 15. března 2016. Město následně provoz auta vyhodnotí a rozhodne, jestli by se jeho případné zakoupení vyplatilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …