Lanškroun: Deratizace městských objektů a volných ploch ve městě

16.08.2020 15:57

Během měsíce srpna bude provedena z hygienických důvodů preventivní ochranná deratizace města Lanškroun a to městských objektů a volných ploch ve městě, které jsou ve vlastnictví města. Z uvedených důvodů doporučujeme v těchto dnech zajistit zvýšený dohled nad malými dětmi a chovanými zvířaty, zejména psy. Psy je vhodné mít na vodítku.

Lanškroun: Deratizace městských objektů a volných ploch ve městě
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Dále vyzýváme občany, aby nepředkládali volně krmivo kočkám, které žijí divoce na území města Lanškrouna. Takto předkládané krmivo slouží jako zdroj potravy holubům a potkanům, jejichž populace se snaží město Lanškroun již několik let redukovat (odchyty holubů, plánované pravidelné deratizace apod.).

Vyzýváme proto rovněž majitele soukromých pozemků a objektů, aby se k plánované deratizaci připojili a v souvislosti s touto akcí provedli deratizaci soukromých objektů, pozemků a zařízení včetně případného úklidu a vyklízení sklepních prostor.

Dále vyzýváme občany, aby dodržovali pořádek a čistotu v okolí kontejnerů na domovní odpad a pokud možno zajistili své objekty proti vniknutí holubů (např. půdní prostor) a potkanů (sklepní prostory).

Co je deratizace?

Deratizace je profesionální likvidace hlodavců, jako jsou krysy, potkani, myši a jiní škůdci. Provádí se čtyřmi hlavními způsoby – nejčastěji mechanickými a chemickými prostředky, případně pomocí rozšíření chorob mezi hlodavce nebo nasazením přirozených nepřátel, jako jsou kočky. Hubení hlodavců se provádí zejména za účelem ochrany lidského zdraví a zabránění způsobení škod. Deratizace je součástí ucelené ochrany před škůdci, známé pod zkratkou DDD – deratizace, dezinfekce a desinsekce.

Pravidelná deratizace má za cíl zejména prevenci. Její účinky bývají dlouhodobé. Provádí se pro ochranu různých objektů v pravidelných intervalech – nejčastěji na jaře a na podzim. V potravinářství a zemědělství se deratizace provádí i čtyřikrát ročně, přičemž je nutná pravidelná kontrola a výměna nástrah.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…