Lanškroun: Děti ze Serocku po dvou letech opět navštívily město

19.06.2019 13:07

Město Lanškroun v letošním roce slaví 20. výročí spolupráce s partnerským městem Serock. Jedním z pilířů této spolupráce jsou výměnné týdenní pobyty žáků základních škol. Minulý rok navštívily lanškrounské děti Serock, v letošním roce hostilo polské děti město Lanškroun.

Lanškroun: Děti ze Serocku po dvou letech opět navštívily město
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Na zajištění týdenního programu se podíleli lanškrounské základní školy a zaměstnanci městského úřadu. První den po příjezdu se děti seznámily s městem Lanškroun. Procházku po městě zahájily oficiální návštěvou u starosty města, následně se podívaly na město z ptačí perspektivy z věže radnice a poté navštívily místní památky.

Další 2 dny se jim věnovali žáci a pedagogové základních škol B. Smetany a A. Jiráska. Společně se ochladili v bazéně v České Třebové, zahráli si bowling nebo navštívili město Litomyšl, jehož zámek je na seznamu světového dědictví UNESCO.

Pátý den svého pobytu si udělaly děti celodenní výlet do hlavního města a navštívily nejvýznamnější památky Prahy. Historické centrum na ně udělalo velký dojem, jelikož ve Varšavě se po povstání v roce 1944 a po bombardování během 2. světové války mnoho památek nezachovalo.

V pátek jim program připravila základní škola Dobrovského, která si s dětmi zahrála minigolf a naučila je základním dovednostem plachtění na lanškrounském rybníce.

Poslední den před odjezdem byl relaxační. Děti strávily část dne na pláži Dlouhého rybníka, kde měly zajištěné půjčení lodiček a paddleboardů. Velké poděkování při organizaci sobotního programu patří lanškrounskému Yacht clubu, který nám dokázal při změně původního programu rychle zajistit hladinovou záchrannou službu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…