Lanškroun: Novou ředitelkou MŠ Žižkova je Ilona Matějková

31.07.2017 19:49

Od nového školního roku bude v Mateřské škole, Lanškroun, Žižkova 365, okres Ústí nad Orlicí vítat děti nová ředitelka. Svůj odchod ohlásila po téměř 24 letech dlouholetá ředitelka a učitelka Eva Bernášková.

Lanškroun: Novou ředitelkou MŠ Žižkova je Ilona Matějková
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Rada města Lanškroun vyhlásila po oznámení paní Bernáškové o odstoupení z funkce ředitelky konkursní řízení, které proběhlo v květnu. Konkursní komise složená z řad odborníků ze školství vybrala jako vhodnou kandidátku do funkce Ilonu Matějkovou. Rada města Lanškroun toto rozhodnutí respektovala a jmenovala ji do funkce od 01.08.2017.

Narodila se v Moravské Třebové. Studium na Střední pedagogické škole v Litomyšli zakončila maturitní zkouškou, která ji opravňovala k učitelství na mateřských školách. Svoje první pracovní zkušenosti nabrala v Mateřské škole v Sázavě a Mateřské škole Wolkerova Lanškroun. Od roku 1989 však zůstala oddaná Mateřské škole Žižkova, kde vyučovala a pracovala na pozici zástupkyně ředitelky.

„Měla jsem to štěstí pracovat pod paní ředitelkou Evou Bernáškovou, která je pro mne velkým ředitelským vzorem. Spolu s ní i bezvadným kolektivem učitelek i provozních zaměstnanců jsme se snažili vytvářet v naší škole příjemnou atmosféru pohody, což se odrazilo na naší práci. Moc bych si přála, aby škola pokračovala v tomto duchu. Je to pro mě velká výzva zkusit to a splnit tuto vizi.“

Za základní vize rozvoje školy považuje zvýšit povědomí o mateřské škole u veřejnosti, zrealizovat studii zahrady, zřídit Klub pro rodiče, kde by mohli strávit čas se svými dětmi s využitím školních pomůcek a her nebo zprovoznit Kavárnu prarodičů pro posílení mezigeneračních vztahů.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…