Lanškroun: Občané ve druhém ročníku participativního rozpočtu navrhli 40 projektů

10.08.2020 11:11

Ke konci července skončila první fáze participativního rozpočtu pro letošní rok. Obyvatelé města měli opět možnost svými nápady, které do projektu přihlásili, přispět ke zkvalitnění života ve městě a podílet se na rozhodování o městských financích.

Lanškroun: Občané ve druhém ročníku participativního rozpočtu navrhli 40 projektů
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Podávání návrhů trvalo od 1. května do 31. července a od 22 navrhovatelů přišlo 40 zajímavých projektů, které se nejčastěji týkají rozšíření mobiliáře, úprav v různých částech města či zeleně ve městě. V nadcházejícím období bude ekonomicko – investiční komise posuzovat realizovatelnost navržených projektů a dodržení pravidel. Projekty, které komise vyhodnotí jako vyhovující, budou včetně popisu a fotografií zveřejněny, aby se s nimi mohli všichni obyvatelé seznámit. Prezentace postupujících projektů se uskuteční v říjnu a veřejnost svými hlasy formou hlasování na webových stránkách mujrozpocet.lanskroun.eu rozhodne o vítězích letošního ročníku. Hlasování bude probíhat od 2. do 15. listopadu.

Zapojení veřejnosti do rozhodování o investicích ve městě se již v loňském roce setkalo s přízní a iniciativou obyvatel Lanškrouna. V prvním ročníku participativního rozpočtu bylo navrženo 29 projektů, 20 z nich postoupilo do hlasování, v němž občané rozhodli o sedmi vítězných projektech. Některé z nich jsou již dokončeny a využívány. V areálu koupaliště byl rozšířen mobiliář a děti si již hrají na nových herních prvcích, které přibyly na koupališti. U dopravního hřiště byly doplněny lavice se zastřešením. „Mám radost ze zvýšeného zájmu o participativní rozpočet. Komise bude tentokrát posuzovat 40 projektů, což je o 11 více než v loňském roce. Věřím, že převážná většina z nich bude splňovat pravidla a občané se díky nim mohou v příštím roce těšit na další investice do veřejného prostoru,“ dodává radní Hynek Brýdl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…