Lanškroun: Předposlední srpnový víkend ve znamení adrenalinové podívané

11.08.2022 10:55 | Tisková zpráva

Sedmý podnik Mezinárodního mistrovství Maverick HillClimb Czech 2022 a Mistrovství České republiky se uskuteční o víkendu 19. – 21. srpna 2022 v Albrechticích u Lanškrouna. Laudon tak bude opět hostit další ročník automobilových závodů do vrchu III. GMS Albrechtický kopec „II. Memoriál Jiřího Lose“.

Lanškroun: Předposlední srpnový víkend ve znamení adrenalinové podívané
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

První automobilové závody se na Laudonu uskutečnily již v roce 1984. Po pěti letech se ale tradice republikových závodů ukončila a obnovena byla až po dalších 8 letech v roce 1997. Od té doby se závody jezdily podstatně delší dobu. Později, v roce 2011, se zde pořádal poslední závod, a to mistrovství České republiky a seriál Liqui Moly Berg Cup 2011. Hlavním důvodem přerušení závodů byl nevyhovující stav vozovky, který byl pro závodníky nebezpečný.

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

Vzhledem k aktuálně dobrému stavu trati mohl být závod v roce 2020, po zkušebním nultém ročníku v roce 2019, znovu obnoven a podle slov ředitele závodů Aleše Gänsdorfera je ‚‚klenotem domácího mistrovství a se svou délkou 4 000 m je velmi atraktivní.‘‘

Organizátory Maverick Rescue včele s promotérem a ředitelem aktuálně čeká příprava dvou mistrovských soutěží. Nicméně všichni se již pilně věnují i přípravám pro ně nejprestižnějšího závodu, kterým je právě třetí ročník GMS Albrechtický kopec „II. Memoriál Jiřího Lose“.

Ředitel závodu Aleš Gänsdorfer říká: ‚‚Kromě tradičního mezinárodního mistrovství v závodech automobilů do vrchu Maverick Hill Climb Czech 2022 změří své schopnosti na trati Albrechtického kopce po roční přestávce i účastníci letošního šampionátu Mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu 2022. Díky tomu se diváci při letošním ročníků závodů mohou těšit na kompletní českou špičku, včetně řady zahraničních jezdců startujících v sérii MZAV MHCC. Letošní závod se opět pojede jako II. Memoriál Jiřího Lose, pražského jezdce, reprezentanta ČR v závodech automobilů do vrchu, našeho přítele a kamaráda, který na této krásné trati před dvěma roky zaplatil daň nejvyšší. Pořádáním tohoto závodu uctíme Jirkovu památku, tím co miloval, a zároveň na něj zavzpomínáme.‘‘ A dodává: ‚‚Závěrem bych chtěl poděkovat všem samosprávám za vstřícný přístup při pořádání tohoto závodu a pozvat diváky k jeho návštěvě. Program zahájí páteční administrativní a technické přejímky a sobotní a nedělní program už bude patřit tréninkovým a závodním jízdám.‘‘

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …