Lanškroun: Projekční práce na koupacím biotopu pokračují

03.09.2022 20:13 | Tisková zpráva

Příprava projektové dokumentace ke koupacímu biotopu se posunula opět o krok kupředu. V letních měsících dokončila firma BAPO s. r. o. geodetické zaměření a inženýrsko-geologický průzkum v oblasti Dlouhého rybníka.

Lanškroun: Projekční práce na koupacím biotopu pokračují
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Ateliér BAPO byl radou města vybrán jako dodavatel projektové dokumentace koupacího biotopu. K nutným úpravám projektové dokumentace vyplývajícím z tohoto průzkumu uvádí místostarosta Miloš Smola: „Na základě naměřených údajů a podmínek protipovodňových opatření Povodí Moravy došlo k nutné úpravě výšky a tvaru hráze. Tyto úpravy schválila rada na svém srpnovém zasedání."

Po zapracování schválených změn nyní přijde na řadu vypracování dokumentace pro společné územní a stavební řízení protipovodňových opatření, k jehož dokončení by mělo dojít v lednu 2023. Následovat bude podání žádosti o vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení. Souběžně bude také probíhat posouzení vlivu výstavby na životní prostředí.

„Je před námi ještě kus práce, ale už teď bych rád poděkoval odboru investic a majetku, firmě BAPO s. r. o. a městskému architektovi za spolupráci, která byla po celou dobu příprav vždy vstřícná a konstruktivní. Pevně doufám, že tomu tak bude i nadále,“ dodává místostarosta Miloš Smola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…