Lanškroun: Turisté by návštěvu města doporučili přátelům

04.09.2020 16:43

Česká republika zažívá v letošním roce nápor tuzemských turistů. Vzhledem ke koronavirové krizi a dle očekávání turisté volí spíše poznávání zajímavých a nepoznaných míst u nás. Lanškroun není výjimkou. Infocentrum Lanškroun zaznamenalo během turistické sezony větší návštěvnost než v minulých letech. Za červenec obsloužilo více než 3800 návštěvníků.

Lanškroun: Turisté by návštěvu města doporučili přátelům
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

V průběhu léta se podařilo získat vyplněné dotazníky od několika desítek respondentů. Dotazník byl k dispozici v infocentru a v městském muzeu. Návštěvníci na lanškrounsku vyhledávají převážně přírodu a turistiku, ale i památky a zajímavosti. Lanškrounské rybníky k návštěvě lákají nejvíce rodiny s dětmi. Podle dotazníkového šetření tvoří tato skupina největší procento návštěvníků. Městské muzeum a historické budovy v centru města zase nejvíce starší generace. Naopak zahraničních turistů v letošním roce výrazně ubylo.

Anketa

Jak nahlížíte na Čínu?

hlasovalo: 33942 lidí

Lidé se o městě dozvídají různě, např. z časopisů, z facebookových stránek, turistických deníků a z různých turistických portálů. Město Lanškroun je nyní propagováno v mnoha platformách. Ve většině případů je k návštěvě inspirovala krásná příroda na Lanškrounsku.

"V Lanškrouně se mi líbí, určitě tu nejsem naposledy. Vaše infocentrum je krásné a neobvyklé, nikde jsem ještě žádné podobné neviděl," sdělil prostřednictvím dotazníku opavský turista, který do Lanškrouna přicestoval vlakem.

Cílem dotazníku bylo mimo jiné zjistit, z jakých koutů republiky k nám lidé zavítali a zda je jejich návštěva pouze jednodenním výletem, nebo zde tráví dovolenou. Měli jsme zde turisty ze vzdálenějších měst, např. od Plzně, z Děčína, Liberce, Žďáru nad Sázavou, Opavy, Přelouče, Vyškova a z dalších měst celé republiky. Trávili zde spíše jeden den a Lanškroun pro ně většinou ještě před návštěvou nebyl neznámým městem.

"Zaujala nás pestrost zdejší krajiny, krásné památky a příroda. Je to moc pěkné město," pochvalovala si návštěvnice z Lysé nad Labem, která by návštěvu doporučila svým známým. Přátelům by návštěvu Lanškrouna a okolí doporučil každý, kdo dotazník vyplnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…