Lanškroun: V atraktivní lokalitě vzniknou nové parcely pro rodinné domy

06.04.2021 6:32

Město Lanškroun připravuje v letošním roce k prodeji deset stavebních parcel v lokalitě Za Střelnicí II. Jedná se o 3. etapu, která navazuje na již zrealizovanou výstavbu rodinných domků v ulici Maďarská.

Lanškroun: V atraktivní lokalitě vzniknou nové parcely pro rodinné domy
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

V současné době je uzavřena smlouva o dílo se spol. AGILE s. r. o., která má provést zasíťování pozemků a veškerou technickou infrastrukturu s termínem dokončení 31. července 2021. Nejmenší parcely mají rozlohu cca 700 m2, největší až 940 m2.

Anketa

Jste pro okamžité otevření restaurací?

43%
57%
hlasovalo: 17073 lidí

Prodej bude probíhat formou elektronické dražby, kdy se bude dražit právo na uzavření smlouvy o smlouvě budoucí kupní. Podmínky elektronické dražby, vyvolávací cenu parcel či konkrétní pravidla pro prodej bude schvalovat zastupitelstvo města 5. května 2021. Bližší informace naleznete na webových stránkách města.

„Nové parcely v lokalitě Za Střelnicí navazují na předešlé etapy výstavby a jejich rozmístění vychází z původního celkového prostorového řešení tohoto obytného souboru. Jedná se o bezesporu atraktivní stavební místo, což je dáno nejen polohou vzhledem k centru města i sportovně-rekreační zóně, ale i orientací lokality a příznivou konfigurací terénu. Pro umístění individuálních rodinných domů jsou stanoveny základní prostorové principy a nutné je samozřejmě dodržet také obecné podmínky pro výstavbu. Důležitým kritériem bude architektonická kvalita domů. Rád bych napomohl tomu, aby vznikl soubor domů tvořící příjemný veřejný prostor, se kterým se noví majitelé identifikují a bude se jim zde dobře bydlet,“ říká městský architekt Ing. arch. Oldřich Bittner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…