Lanškroun: Vánoční výzdoba před radnicí má hlubší smysl

30.11.2018 16:05

I v letošním roce má Lanškroun krásnou vánoční výzdobu. Barevně sladěná světýlka jsou líbivá, ale je to něco, co mají téměř všechna města společné.

Lanškroun: Vánoční výzdoba před radnicí má hlubší smysl
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

 Světelnou výzdobu si může každý koupit a i když splňuje účel - vzbuzuje vánoční atmosféru, trochu tomu schází lidskost a hlubší smysl. Proto jsme se rozhodli pro letošní rok udělat malou změnu a zapojit do výzdoby klienty sociálně terapeutických dílen. Výsledek můžete posoudit sami!

Zahradník Technických služeb Lanškroun Miroslav Svoboda říká: „Prohlížel jsem si staré fotografie a vzpomínal na dobu, kdy si vánoční výzdobu lidé tvořili sami a pocit z výsledku byl mnohem intenzivnější. Abych dostal na náměstí alespoň trochu té lidské tvořivosti a radosti, rozhodl jsem se letos svěřit část vánoční výzdoby klientům sociálně terapeutických dílen v České Třebové, které spadají pod Domov u studánky v Anenské Studánce. Těm se podařilo vytvořit krásné věže, které zdobí vchod do radnice. Osobně jsem se účastnil stavby korpusů věží a mile mě překvapila radost s jakou to tito lidé dělali. Když jsem viděl, jak jsou pyšní na své ozdoby, už jen to samo o sobě splnilo účel.

Určitě se najdou lidé, kteří budou tvrdit, že to není dokonalé, je to křivé a nezáří to neony, ale je to dělané od srdce, se zapálením, radostí a s vírou, že to potěší i ostatní. Při mé návštěvě sociálně terapeutických dílen jsem byl ohromen výrobky klientů. Kam se na to hrabou ozdoby prodávané v obchodech. Koupil jsem si krásného ručně dělaného sněhuláka a svíčku. Je neuvěřitelné, co tito lidé dokáží. I přes svůj handicap prokazují obrovskou šikovnost, tvořivost a cit."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…