Lanškroun: Ve městě je od července zakázán podomní a pochůzkový prodej energetických služeb

01.09.2022 9:15 | Tisková zpráva

Rada města schválila nové nařízení, kterým se s účinností od 30. 7. 2022 zakazují některé formy prodeje zboží a poskytování služeb v energetických odvětvích.

Lanškroun: Ve městě je od července zakázán podomní a pochůzkový prodej energetických služeb
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Hlavním smyslem tohoto nařízení je ochránit občany od tzv. „energošmejdů“, kteří často nabízejí uzavírání nevýhodných smluv především rizikovým skupinám obyvatel. 

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí
Regulaci podomních a dalších forem prodeje energií umožnila novela energetického zákona od 1. ledna 2022, která stanovuje nové podmínky pro působení dodavatelů energií a především zprostředkovatelů dodávek energií.
Podstatou tohoto nařízení je zákaz podomního prodeje zboží a poskytování služeb, pochůzkového prodeje zboží a poskytování služeb prováděné mimo obchodní prostory při výkonu licencované činnosti držitelem licence nebo při výkonu zprostředkovatelské činnosti v energetických odvětvích dle energetického zákona na celém území města Lanškroun.

Prodejci, kteří toto nařízení nebudou respektovat, se dopustí přestupku podle zákona č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, za který jim může být udělena pokuta až ve výši 100 tis. Kč. Pokud byste se s podobným typem prodeje setkali, neváhejte se obrátit na strážníky Městské policie Lanškroun, kteří budou na dodržování nového nařízení dohlížet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…