Lepší podmínky pro výuku i výzkum v Olomouci

25.01.2014 7:36

Pedagogická fakulta se dočkala nového výzkumně vzdělávacího areálu. Ve dvorním traktu hlavní budovy na Žižkově náměstí v Olomouci vyrostlo nové křídlo za zhruba 200 milionů korun s moderně vybavenou aulou, laboratořemi, učebnami i datacentrem nové generace. Studenti a pedagogové naplno využijí nové prostory od letního semestru.

Lepší podmínky pro výuku i výzkum v Olomouci
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Slavnostního otevření přístavby budovy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého se zúčastnil náměstek primátora Ladislav Šnevajs, který má školství ve svém resortu. „Rozvoj univerzity a rozvoj města jsou spojené nádoby. Přeji fakultě, aby svými aktivitami pozvedla prestiž a zájem o učitelské obory,“ uvedl náměstek Šnevajs. „Máme všechny předpoklady stát se národním lídrem v oblasti pedagogiky,“ doplnil s přesvědčením.

Fakulta nově využije plochu 4297 metrů čtverečních, celý prostor slouží pro práci se studenty a pro výzkum. Díky projektu má Olomouc například v tuzemsku ojedinělou logopedickou laboratoř se špičkovým vybavením včetně artikulografu pro sledování výslovnosti, laboratoř didaktiky lego či laboratoř informačních technologií. Součástí dostavby je také moderní aula s 275 místy vybavená dataprojektory i tlumočnickým systémem doplněným o technické zařízení pro sluchově postižené osoby.

Dostavba fakulty začala v květnu 2012. Projekt, který se připravoval už od roku 2006, se uskutečnil v rámci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace za přispění státního rozpočtu České republiky a Olomouckého kraje.

Mgr. Radek Palaščák | tiskový mluvčí Univerzity Palackého

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…