Lesy města Zlína pomáhají klientům terapeutických dílen

07.11.2023 16:14 | Tisková zpráva

Dlouholetá spolupráce Lesů města Zlína s místní pobočkou Naděje bude pokračovat. „Zpočátku se jednalo o jednorázovou nabídku lesní pedagogiky pro klienty sociálně-terapeutických dílen. Nakonec se ale vytvořila spolupráce, která se nadále rozvíjí a potrvá i v nadcházejícím roce 2024,“ přibližuje náměstek primátora pro oblast sociálních věcí a péče o zdravotně postižené Vojtěch Volf.

Lesy města Zlína pomáhají klientům terapeutických dílen
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Dodal, že v současnosti jsou už běžné pravidelné brigády při úklidech větví po těžbě v lese a sázení stromků. „V případě tří klientů dokonce došlo k získání skutečného uplatnění. Stali se z nich platní pracovníci pro pomocné práce, za kterou už několik let pravidelně dochází.“

Zmíněná trojice získala kromě písemné dohody o provedení práce, za kterou dostává reálnou mzdu, k dispozici i pracovní oděv a náčiní. Podle vedoucího přímé péče sociálně-terapeutických dílen Michala Křižky má pravidelná podpora pracovníků Lesů města Zlína na klienty zcela zásadní vliv. „Pomoc zejména Dušana Koňaříka a Marka Koutného přímo v lese je mimořádná. Slyšet a vidět následně od klientů, kterou oplocenku postavili, kde uklidili mýtinu nebo vyčistili kus lesa, je úžasné zadostiučinění pro všechny,“ uvedl.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38494 lidí

Mimořádná byla i výše daru ve výši 100 tisíc korun, kterým Lesy města Zlína podpořily letošní činnost sociálně-terapeutických dílen. Celá částka posloužila k nákupu potřebného vybavení a materiálu.

„Mnozí partneři, se kterými v průběhu let spolupracujeme, jsou zdánlivě neviditelní. Podpory každého si však nesmírně vážíme a rádi bychom za ně i touto cestou poděkovali. Jsou však spolupráce, které patří délkou svého trvání, finančním přínosem, přímým dopadem na naši službu a samotné klienty mezi zcela mimořádné a ve výsledku i přínosné pro partnera. A taková je právě spolupráce s Lesy města Zlína,“ zdůraznil Michal Křižka.

Klienti sociálně-terapeutických dílen se s pracovníky Lesů města Zlína potkávají také na hromadnějších akcích. Zde jsou příkladem třeba brigády na úklid klestí. „Pracovníci si tak s klienty přímo v reálném prostředí vyzkouší, co obnáší práce v lese. Symbolickým uzavřením každoroční spolupráce je pak společné řezání vánočních stromků a jejich rozvoz do služeb Naděje i do škol,“ doplnil Michal Křižka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…