Letecké dny ´vyvětrají´ nad Chebem již tento víkend

14.09.2012 15:20

Přiletí i gripeny! Tradiční akci obnovil místní Ultralight Club v roce 2007. Vstupné pro diváky se nemění

Letecké dny ´vyvětrají´ nad Chebem již tento víkend
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Na chebském letišti se o víkendu 15. a 16. září opět uskuteční Letecké dny. Nadšenci z místního Ultralight Clubu ho v obnovené tradici pořádají již počtvrté. Na oba dny je připraven atraktivní program ze všech oborů letecké činnosti, účinkující z ciziny - převážně Německa - mají tentokrát tvořit skoro polovinu zúčastněných strojů.

„To ´nej´ v programu budou pro laika asi gripeny. Čas jejich příletu určí Armáda ČR, my to nemůžeme nijak ovlivnit,“ sděluje Luděk Matějíček, místopředseda ULC Cheb, který také bude akci moderovat. „Kromě toho je tam lákadel spoustu - letecký souboj z I. světové války, bitva o letiště s účastí letectva, akrobacie, moderní letadla i veteráni, trysková letadla i dopravní stroje, Věříme, že si každý vybere.“

Začne se vždy v 9, skončí v 17 hodin, hlavní program bude od 13 hodin. Vstupenka přijde dospělé na 150 korun, děti od 6 do 18 let na 80 korun, nejmenší tu uvítají zdarma.

Návštěvníkům bude bezplatně k dispozici parkoviště bezprostředně u letiště, zejména místním se ale doporučuje využít bezplatnou autobusovou linku. Autobusy podle Luďka Matějíčka pojedou od 9 hodin každou půlhodinu z parkoviště u nádraží (u pošty) na letiště a zpět. Na místě pak také bude dostatek příležitostí k občerstvení i další zábavě.

„Chtěli bychom jen diváky požádat o to, aby nevstupovali do uzavřených prostor, kde hrozí nebezpečí úrazu, a respektovali pokyny pořadatelů,“ dodává Luděk Matějíček.

Hlavním partnerem Leteckých dnů je město Cheb. Na akci, která nepochybně přiláká řadu diváků z celého našeho regionu vč. zahraničních, bylo z městské pokladny vyčleněno 300 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…