Letní luhačovické lahůdky – díl čtvrtý

03.08.2021 21:43

Kdo jej mine, je buď nevidomý nebo přepitý (nikoliv léčivých vod z luhačovických pramenů). Řeč jde o luhačovickém tenisovém areálu, který je mimo jiné i architektonicky další ozdobou nejnavštěvovanějších moravských lázní. Méně je těch, kteří si sem jdou zahrát, více pak oněch, kteří se tu třeba jen tak vedle věhlasné Ottovky usadí a kochají se.

Letní luhačovické lahůdky – díl čtvrtý
Foto: wikipedia
Popisek: Luhačovice

Je to pohled přímo parádní. Areál Tenisového klubu Luhačovice je totiž vlastně i historickým skvostem. První dvorec prý postavili už v roce 1902, jiné zdroje uvádějí 1906. Co je jisté, že tu podle návrhu architekta Josefa Skřivánka postavili v roce 1925 budovu dnešní klubovny a ta je jednou z dominant lázeňského náměstí dodnes.

Kurtů k hraní je dnes pět, vyžívají se tu místní i návštěvníci Luhačovic, koná se tu celá řada turnajů, mezi nimi má čestné místo například ten, který pořádají Lázně Luhačovice vždy začátkem září.

V minulosti se tu psaly tenisové dějiny. Už v roce 1926 se tu představil tenisový mistr světa Karel Koželuh, rok 1932 je zaznamenán v historii klubu jako místo pořádání Davisova poháru, což ale experti tu a tam rozporují. Hrál se tu Galeův pohár mladých reprezentací, své dovednosti předváděli později třeba Dominik Hašek, Roman Hamrlík, Pavel Zedníček, Martin Dejdar, Miloslav Šimek a mnozí další.

Hráli tu před více než půlstoletím Číňané, později Australané, Angličané, Američané. Ta historie je opravdu skvostná.

Takže až zasednete do hlediště třeba s pohárkem Ottovky, která vyvěrá pár metrů odsud, vězte, že jste na místě, které k lázním patří naprosto ústrojně a nesmazatelně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…