Letošní opravy ocení hlavně jablonečtí chodci

27.05.2015 17:56

Na opravy komunikací je v letošním rozpočtu města počítáno s 12 miliony korun.

Letošní opravy ocení hlavně jablonečtí chodci
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Letos vzhledem ke stavu rozpočtu nepočítáme s žádnými velkoplošnými opravami komunikací, půjde vesměs o opravy menšího charakteru, ale domnívám se, že je ocení hlavně chodci,“ říká náměstek Miloš Vele. Budou se opravovat zejména chodníky a schodiště. Větší z hlediska financí je například kompletní oprava parkoviště mezi ulicemi Smetanova a Rybářská. S některými opravami se už začalo.

„V současné době dokončujeme nápravy škod, které způsobila zima, došlo k výměně poškozených dopravních značek a částečné obnově nástřiků vodorovného dopravního značení a natírání zábradlí, které v naprosté většině obstarávají pracovníci magistrátu zaměstnaní v režimu veřejně prospěšných prací,“ shrnuje práce Pavel Kozák, vedoucí oddělení správy komunikací. Nově natřené zábradlí se objeví například u schodiště v Rybářské ulici, v ulici Prosečské nebo na mostě v ulici Za Říčkou. Nové zábradlí se objeví na okružní křižovatce v ulici Palackého, lávce pro pěší v ulici Horské nebo u Úřadu práce.

Z letošních oprav budou profitovat chodci

Oprav se v roce 2015 dočkají hlavně chodníky. „Pokračovat budeme například dalším úsekem v ulici Palackého po pravé straně směrem do města, v Mlýnské ulici, v Rýnovické u školy a plánujeme letos dokončit i chodník v Mánesově ulici. Ze setkání s občany evidujeme také požadavek na opravu chodníku u zastávky MHD v Janovské ulici, i ten jsme zařadili do plánu na tento rok,“ konstatuje Kozák. Nový povrch dostane i chodníček v parku v ulici Pod Baštou. Kromě chodníků by letos mělo dojít i na opravu schodů v ulici I. Olbrachta ve Mšeně a v plánu je také přeložení horní části schodiště z Jiráskovy ulice na autobusové nádraží. „Schody k autobusovému nádraží jsou velmi frekventované a bohužel již dožívají, horní část schodiště je v téměř havarijním stavu a je nutné ho přeložit,“ říká náměstek Vele a dodává: „Vzhledem k tomu, že se jedná o důležitou komunikaci pro pěší v centru města, uvolnili jsme na opravu v letošním roce 400 tisíc korun.“

Opravuje se i parkoviště

V loňském roce došlo na rozšíření parkovacích ploch v ulici S. K. Neumanna. V letošním plánu oprav je parkoviště mezi ulicemi Rybářská a Smetanova. Již dožilá kdysi vybetonovaná plocha dostane nový povrch i odvodnění a vyznačení parkovacích míst dá parkovišti pro cca 40 vozidel řád. Na kompletní opravu je v městské pokladně rezervováno bezmála 800 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…