Liberec: Do města míří velkofilm, přinese i omezení v centru města

03.09.2018 16:47

Zahraniční filmové štáby si město pod Ještědem zamilovaly. Nedávno se po liberecké radnici, pod taktovkou Rona Howarda, procházel herec Geoffrey Rush. Nedlouho po nich do Liberce přijel natáčet na vlakové nádraží Orlando Bloom. Nyní se v Liberci bude natáčet americký velkofilm BOSCO. Záštitu nad natáčením převzali primátor Liberce Tibor Batthyány a náměstek Ivan Langr.

Liberec: Do města míří velkofilm, přinese i omezení v centru města
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„Toto natáčení není náročné svým rozsahem v rámci celého města, jako tomu bylo například u seriálu GENIUS, ale jedná se o velice výpravný film, takže naše Filmová kancelář, která je s filmaři přes půl roku v intenzivním kontaktu, s nimi řeší spoustu detailů,“ říká primátor Liberce Tibor Batthyány a dodává: „Snažíme se společně najít cestu, abychom co nejméně omezili chod města i celého úřadu, ale zároveň vytvořili kvalitní podmínky pro akční americký velkofilm, díky kterému se Liberec proslaví po celém světě. Je to pro nás jedinečná příležitost, kterou si nesmíme pokazit.“

Filmový štáb si pro natáčení vybral náměstí Dr. E. Beneše. Přímo před historickou radnicí postupně vyrostou kulisy připomínající velkou městskou slavnost. Přípravy na natáčení započnou 10. září. Samotné natáčení proběhne ve dnech od 17. do 29. září. V tomto termínu bude náměstí pro veřejnost večer i po celou noc od 18:00 do 7:00 hodin zcela uzavřeno, stejně tak Železná ulice (viz také omezení MHD - dole na stránce). Přes den bude možné náměstím projít s určitými omezeními a Železná ulice bude bez dopravních omezení.

Z důvodu parkování filmové techniky nebude možné zaparkovat od 10. do 29. září přímo před Divadlem F. X. Šaldy, na Sokolovském náměstí, v Kostelní ulici a na Vavřincově vrchu. Prosíme proto všechny řidiče, kteří se vydají do centra města, aby využili parkovací plochy v NG Plaza nebo parkoviště Krajské vědecké knihovny. Popř. zvolili pro cestu k radnici MHD.

Filmový štáb v Liberci stráví skoro měsíc

Upozorňujeme proto především návštěvníky Divadla F. X. Šaldy, aby příchod do divadla nenechávali na poslední chvíli a pro svou cestu zvolili ulici ze Šaldova náměstí nebo od Krajské vědecké knihovny. Jde o tato představení:

  • 21. září Dvě vdovy
  • 22. září Úklady a láska
  • 25. září Mnoho povyku pro nic
  • 26. září Králova řeč
  • 28. září Popelka
  • 29. září V Paříži bych Tě nečekala, tatínku

Část natáčení se uskuteční také v bezprostřední blízkosti MCU Koloseum, a proto bude zcela uzavřena Polní ulice. Toto omezení platí od 17. do 29. září. Z důvodu natáčení se na měsíc přestěhuje od nároží radnice bronzová socha Jezdce do parku ve Vratislavicích nad Nisou.

Od 29. září do 2. října bude probíhat likvidace filmových kulis na náměstí Dr. E. Beneše a průchod pěších bude omezen dle aktuální situace. Parkovací místa již ale budou k dispozici.

Filmový štáb v Liberci stráví skoro měsíc. Finanční přínos pro město i podnikatele bude výrazný. Mimo místní firmy se na natáčení budou podílet také lidé z regionu, kteří se zúčastnili castingu. Jedním ze šťastlivců je Dominik Bohuslav z Hodkovic nad Mohelkou. „Hlavním důvodem, proč jsem šel na konkurz, bylo, že jsem si chtěl vyzkoušet jaké to je, ucházet se o práci u filmu.“ říká budoucí student FTVS. Nejvíc se těší, že uvidí profesionální herce v akci a doufá, že se ve filmu sám, alespoň na vteřinu, objeví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…