Liberec: Dvanáct mateřských škol prodlouží provozní dobu

02.07.2019 20:21

Hned dvanáct z 31 mateřských škol, zřizovaných statutárním městem Liberec, prodlouží od začátku září svou pravidelnou provozní dobu o nejméně půlhodinu, až do 17 hodin.

Liberec: Dvanáct mateřských škol prodlouží provozní dobu
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Důvodem jsou pro město Liberec, v roli zřizovatele, dva zásadní kroky. Na jedné straně chce město vyhovět poptávce rodičů po delším odpoledním provozu, na druhé straně se samy mateřské školy musí tímto způsobem poprat s novým financováním z MŠMT.

„Chceme mimo jiné vyhovět určité skupině rodičů, jejichž požadavky nám vzešly z dotazníkového šetření ve všech mateřských školách. Prodloužení provozní doby by ale nemělo automaticky znamenat, že děti budou ve školce den co den trávit o to více, tedy třeba 10 hodin. Instituce zkrátka nemůže nahradit rodinnou výchovy, takže podobné požadavky, přestože jistě přijdou, se budou učitelky snažit rodičům rozmlouvat,“ uvedl náměstek primátora pro kulturu, školství, sociální věci a cestovní ruch Ivan Langr.

Prodloužená pracovní doba v intervalu 6:30 – 17:00 se týká těchto mateřských škol:
Pramínek (Březinova)
Hvězdička (Gagarinova)
Jablůňka (Jabloňová)
Klubíčko (Jugoslávská)
Klášterní 466/4
Beruška (Na Pískovně)
Kamarád (Dělnická)
Stromovka
Čtyřlístek (pracoviště Markova)
U Bertíka (Purkyňova i Údolní).

Už v 6:00 (do 17:00) pak otevře MŠ Korálek (Aloisina Výšina) a MŠ Kytička (Burianova).

„Ve čtyřech mateřských školách souběžně vyzkoušíme i experiment s extra službou až do 17:30, resp. dokonce do 18:00 hodin. Tato úprava ale bude platit jen ve středu a na rozdíl od výše zmíněného prodloužení bude pro rodiče zpoplatněná, přičemž cena se bude odvíjet od zájmu dětí, tedy bude patrně v těchto školkách vzájemně různá,“ podotkl náměstek Ivan Langr.

Detailní informace rodiče získají od ředitelek mateřských škol, jichž se extra služba týká, tedy MŠ Kytička (do 18:00), MŠ Klášterní (do 18:00), MŠ Beruška (do 18:00) a MŠ Pastelka v Ostašově (do 17:30).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…