Liberec: Koalici se daří snižovat celkové zadlužení města

30.08.2013 9:07

Zprávu o hospodaření Statutárního města Liberce za první pololetí roku 2013 projednali a vzali na vědomí na svém zasedání liberečtí radní. Dokument nyní míří do finančního výboru a do zastupitelstva.

Liberec: Koalici se daří snižovat celkové zadlužení města
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Celkové daňové příjmy se naplňují s plánovaným rozpočtem, nižší výběr je zatím u daně z příjmů fyzických osob i daně z příjmů právnických osob. Dobře se na rozdíl od minulého období naplňuje příjem z DPH. Rozpočtovaná výše poplatku za sběr, přepravu i třídění komunálního odpadu nebude naplněna o cca 20 mil. Kč, tato výše odpovídá pohledávkám po lhůtě splatnosti a vymáhání nepřináší předpokládané příjmy.

Důležité je, že došlo ke splacení úvěru na předfinancování dotací z EU fondů u VÚB ve výši 150 milionů korun. Rozhodně se nepotvrdily černé scénáře opozice o bankrotu města a podobně. „Zmařený prodej letiště, který počítal s příjmy ve výši 100 milionů korun, byl nahrazen kontokorentním úvěrem, ale pouze ve výši 40 milionů korun. A ten navíc v současné době ani město nečerpá. Do konce roku však potřeba bude,“ řekl náměstek primátorky pro ekonomiku Jiří Šolc.

Celkově tak došlo v prvním pololetí roku 2013 ke snížení zadluženosti a naplňování amortizačního fondu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…