Liberec: Lesík ve Fibichově ulici dostává nový ráz

21.10.2019 12:14

Přírodní prostor mezi ulicemi Fibichova, Riegrova a Alšova dostává postupně novou tvář.

Liberec: Lesík ve Fibichově ulici dostává nový ráz
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Záměr statutárního města Liberce je z lesíku, který je zároveň významným krajinným prvkem, vytvořit průchodný lesopark a odpočinkovou zónu, která bude pomyslně navazovat na Lidové sady, zoologickou a botanickou zahradu a další v okolí přírodně cenná místa.

Než se přistoupí k nějakým větším technickým zásahům, byl zahájen výřez náletových dřevin a čištění plochy od nahromaděných odpadků. V uplynulých týdnech v rámci tohoto území dostaly k vyčištění prostor dobrovolníci nejprve z řad Nadace Wallace Toronta, dále skupina lidí se zájmem o geocaching a nakonec také na 250 členů, převážně pak dětí, z místních skautských oddílů! Celkem se v lesíku vystřídalo již 300 lidí, za kterými je vidět spousta odvedené práce. Zapojení dobrovolníci začali postupně plochu vyřezávat od drobných dřevin, přičemž se objevila spousta odpadků včetně podlahových krytin, pneumatik, starého kola a dalších rozličných kusů odpadků. Některé pořezané dřeviny následně posloužily i zvířatům nedaleké zoologické zahrady. Celkem se odstranilo na 120 m3 náletových dřevin a vysbíralo cca na 7 m3 odpadu. Přibližně je tak vyčištěno tři čtvrti z celkové plochy lesoparku. Místo se tak postupně stává průchodnějším a otevřenějším.

Celá akce však stále není dokončena a bude se v ní postupně pokračovat. Proto nabádáme obyvatele, kteří se do těchto míst vydají na procházku, aby dbali na zvýšenou opatrnost. V lokalitě se nachází ještě stále velké množství odpadků, stavební suti nebo různých starých technických prvků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…