Liberec: Město dotací ve výši 50 tisíc korun podpoří provoz koupaliště Sluníčko

22.02.2016 8:27

Město Liberec pokračuje v dlouhodobé podpoře sezonní veřejné služby a i v letošním roce přispěje na letní provoz areálu koupaliště Sluníčko ve Vratislavicích nad Nisou.

Liberec: Město dotací ve výši 50 tisíc korun podpoří provoz koupaliště Sluníčko
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Radní schválili poskytnutí dotace z rozpočtu města provozovateli koupaliště ve výši 50 tisíc korun. Podpory města by se mělo dočkat také liberecké koupaliště Vápenka, které je jediným umělým koupalištěm na území města. Zastupitelé budou rozhodovat o přidělené dotace ve výši 200 tisíc korun.

„Obě koupaliště jsou jedinými na území města, a přestože je provozují soukromé subjekty, jde jednoznačně o takzvanou veřejnou službu pro naše občany, na niž by město mělo přispívat. Dělá to ostatně dlouhodobě a také pravidelné kontroly využití dotace ukazují, že peníze města jsou provozovateli vynakládány hospodárně, efektivně a účelně,“ uvedl náměstek primátora pro školství, sociální věci, cestovní ruch a kulturu Ivan Langr.

Koupaliště Sluníčko, do jehož areálu vede bezbariérový vstup, se nachází v Dřevařské ulici ve Vratislavicích nad Nisou a návštěvníkům nabízí jak plavecký bazén, tak bazén pro neplavce. V nadcházející sezoně bude v provozu denně od 9.00 hodin do 19.00 hodin. Za chladnějšího počasí nemusí být koupaliště otevřeno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…