Liberec: Město navýšilo dotace pro Krajskou vědeckou knihovnu

23.04.2017 18:36

Větší částkou než v minulých letech přispěje letos město Liberec Krajské vědecké knihovně na provoz svých šesti poboček v Liberci. Radní rozhodli o poskytnutí dotace ve výši 1,6 milionu korun, což je o 200 tisíc více, než v loňském roce. V roce 2015 byla částka dokonce o 400 tisíc korun nižší.

Liberec: Město navýšilo dotace pro Krajskou vědeckou knihovnu
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Radní také odsouhlasili poskytnutí dotace ve výši 300 tisíc Kč, prostřednictvím které město podpoří nákup knihovního fondu KVK v letošním roce. I tuto částku se podařilo oproti minulým rokům výrazně navýšit. Poskytnutí dotací ještě musejí schválit zastupitelé.

Pobočky ve Vesci, na Kunratické, v Ruprechticích, Rochlici, Machníně a na Králově Háji zajišťují funkci městské knihovny pro město Liberec. Slouží občanům okrajových částí Liberce, zaměřují se primárně na skupiny uživatelů, pro které může být vzdálenost do hlavní budovy v centru Liberce bariérou (děti, senioři) a zároveň plní funkci setkávacích a komunitních center.

„Rád bych, aby město dávalo na knihovnu mnohem více než dosud, protože roční potřeba na provoz poboček přesahuje 3,5 miliónu korun. Věřím, že do příštího roku dojdeme k dohodě s krajem o vzájemné podpoře alespoň některých příspěvkových organizací, a knihovnu pak vidím ze strany Liberce jako prioritu číslo jedna. Sám za sebe bych ostatně byl schopen podpořit podstatné zvýšení dotace o statisíce na pobočky KVK i jednostranně, protože knihovnu vnímám jako jednu ze zásadních kulturních institucí v krajském městě a protože bych to v tomto směru chápal jako všeobecně prospěšnou věc,“ uvedl náměstek primátora pro školství, sociální věci a kulturu Ivan Langr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.