Liberec: Město se připojuje k pomoci ženám při nečekaném těhotenství

21.12.2019 15:39

Ženám, které se dostaly v souvislosti s nečekaným těhotenstvím do složité životní situace a které se cítí například okolnostmi nebo rodinou nuceny k potratu, nabízí pomoc projekt “Nesoudíme. Pomáháme”.

Liberec: Město se připojuje k pomoci ženám při nečekaném těhotenství
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Záštitu tomuto projektu, jehož zřizovatelem je Hnutí Pro život ČR, udělil liberecký primátor Jaroslav Zámečník. Projekt získal záštitu i od Libereckého kraje.

„Projekt Nesoudíme. Pomáháme vhodně doplňuje široké spektrum pomoci, které v rámci rodinné politiky město nabízí. Naší záštitou pomáháme zachraňovat vztahy a životy konkrétních lidí a přispíváme k tomu, aby se informace o této bezplatné pomoci ženám v nouzi dále šířila,“ vysvětlil primátor Jaroslav Zámečník.

„Spolupráce si velmi vážíme, protože pomoci můžeme jen těm ženám, které se o naší Lince pomoci dozvědí a najdou odvahu zavolat a svěřit se. Záštita od města a důvěra v náš projekt je proto zásadní,“ potvrdila Jaroslava Trajerová, vedoucí projektu „Nesoudíme. Pomáháme“ a doplnila: „Ke službám, které ženám bezplatně poskytujeme, patří zejména krizová intervence, psychoterapie, osobní konzultace, párová mediace, analýza výsledků prenatálních vyšetření, doprovázení těhotenstvím, doprovázení při prenatální i perinatální ztrátě, sociálně právní poradenství, zprostředkování ubytování v prověřených rodinách nebo finanční a hmotná výpomoc.“

Projekt podpořila na podzim i Asociace krajů ČR a již 93 měst a obcí z celé České republiky a řada nemocnic. Projekt vznikl na základě dlouholetých zkušeností z poradny Linky pomoci. Z celkového počtu více než 400 žen, které se ročně na Linku pomoci (800108000, poradna@linkapomoci.cz) obrátí, se 80 procent cítí být pod tlakem, aby podstoupily potrat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…