Liberec: Mistrovství Evropy veteránů v lehké atletice zve na návštěvu partnerské Žitavy

18.08.2012 17:27

Hrádek nad Nisou, německou Žitavu a polská města Bogatynii a Zhořelec spojuje v těchto dnech jeden velký sportovní svátek. Region Trojzemí (Euroregion Nisa) se stal pořadatelem 18. Mistrovství Evropy veteránů v lehké atletice EVACS, které se koná ve dnech od 16. do 25. srpna.

Liberec:  Mistrovství Evropy veteránů v lehké atletice zve na návštěvu partnerské Žitavy
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Největší evropskou lehkoatletickou akci odstartoval ve čtvrtek zahajovací ceremoniál na hlavním náměstí v Žitavě.

Statutární město Liberec, které má se svým partnerským městem Žitava podepsané memorandum o spolupráci, pomáhá při propagaci této sportovní akce již od začátku roku. „Městu Žitava jsme nabídli prostor na veletrhu cestovního ruchu Euroregion tour v Jablonci nad Nisou. Také v našem městském informačním centru jsou lidem k dispozici letáčky a plakáty v českém jazyce. Mají možnost zakoupit zde i vstupenky na akci v českých korunách,“ uvedla Naďa Burianová, pověřená zastupováním funkce vedoucího Odboru sportu a cestovního ruchu MML. Doplnila, že Liberci naopak dělají reklamu informační letáky, které jsou turistům k dispozici přímo v hlavní budově pořadatele v Žitavě.

Soutěže budou probíhat během deseti dnů ve všech vyjmenovaných městech, převážně ale na žitavském Weinaustadionu. Hrádek nad Nisou přivítá hlavně závodníky a fanoušky maratonu a silniční chůze (ve dnech 22. a 25. srpna) se startem a cílem v Žitavské ulici. Závěrečný maraton odtud povede ve čtyřech smyčkách na území všech tří států. Soutěže jednotlivců a štafet se budou konat v Žitavě, závody na dlouhých tratích, překážkové běhy a chůze zase na dráze ve Zhořelci (Zgorzelec).

Sportovních závodů se účastní více než čtyři tisíce atletů ze 44 zemí. Jejich věk se pohybuje mezi 35 a 90 lety. Mistrovství Evropy seniorů v lehké atletice se řadí k největším událostem v lehké atletice v Evropě. Pouze za německý Svaz lehké atletiky se očekává účast více než 1 500 sportovců. Prominentním účastníkem je dvojnásobný vítěz maratonu na olympiádě, Waldemar Cierpinski, který již ohlásil svou účast. Česká výprava čítá 244 členů, přičemž nejstaršímu účastníkovi je 87 let a nejmladšímu 35 let.

Doprava vlakem pro diváky se vstupenkami je na sportoviště zdarma. Další informace o závodech a časové harmonogramy soutěží najdete www.evacs2012.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.