Liberec: Na opravy výtluků po zimě půjde více peněz

31.03.2023 20:27 | Tisková zpráva

Technické služby města Liberec dostanou letos více peněz na opravy výtluků po zimě Mají k tomu novou techniku a posílily tým o další posádku. Díky vyššímu příspěvku se tak stihne opravit více výtluků a v kratším čase. Na území města aktuálně evidují několik tisíc výtluků.

Liberec: Na opravy výtluků po zimě půjde více peněz
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„Práce na opravách silnic nebere nikdy konce. Výmoly a výtluky se objevují celoročně. Jsem aktivním řidičem a denně naše komunikace používám, takže jejich stav znám. Na jaře je pak situace nejhorší. Děr a defektů je tolik, že se v předchozích letech nedařilo opravit všechny v průběhu sezóny, tedy do podzimu. Proto přidáváme další peníze na druhou partu a kupujeme další techniku, se kterou mohou obě skupiny efektivněji zvýšit objem oprav na celém území města,“ říká náměstek primátora pro technickou správu Jiří Šolc.

Rada města mimo jiné rozhodla o tom, že z rozpočtu obratem uvolní částku 15 milionů korun na opravy výtluků po zimě.

„Dobrou zprávou pro Liberečany je, že by technické služby měly dokázat odstranit řadu děr a poškození jednou tak rychleji, protože díky investicím navíc mají od teď k dispozici více lidí a techniky než doposud. Celkově se tak jejich roční rozpočet navyšuje zhruba na 250 milionů korun. Věřím, že opravy budou hotové co nejdříve,“ vysvětluje primátor města Liberce Jaroslav Zámečník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…