Liberec: Opatření v městské hromadné dopravě

12.03.2020 18:46

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou zavádí s platností od pátku 13. března až do odvolání tato opatření:

Liberec: Opatření v městské hromadné dopravě
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

  • dveře vozidel MHD se budou otevírat automaticky (nebude nutné mačkat tlačítko k otevření dveří), zastávky na znamení zůstávají v platnosti
  • zrušení nástupu předními dveřmi mezi 20:00 až 4:00 hodin (omezení kontaktu řidičů s cestujícími):
    - Tramvajový provoz - otevírat se budou všechny dveře ve vozidle včetně dveří u řidiče (řidič je chráněn kabinou)
    - Autobusový provoz – nebudou se otevírat přední dveře u řidiče (ve vozidle bude instalována zábrana bránící vstupu cestujících ke kabině řidiče)
  • zrušení doplňkového prodeje jízdenek u řidičů MHD (omezení vzájemného kontaktu řidičů a cestujících)
  • omezení provozu MHD - školní linky číslo 51 až 59 zrušeny do odvolání (jako v totmo týdnu o jarních prázdninách)

Nadále probíhá důkladná dezinfekce vozidel ozonem.

„Postupujeme jako zodpovědný dopravce a zaměstnavatel. Rozšiřujeme a dodržujeme již nastavená hygienická opatření, která by měla chránit naše zákazníky a zaměstnance,“ zdůraznil Michal Zděnek, předseda představenstva DPMLJ.

„Snažíme se přispět ke zvýšení komfortu a pocitu bezpečí cestujících. Pokračujeme nadále v dezinfekci ozonem interiérů všech typů vozidel vozového parku. Metoda dezinfekce O3, která modernějším a šetrnějším způsobem odstraňuje viry, bakterie, houby, původce zápachu, se používá denně v několika vozidlech. Používaný způsob je několikanásobně účinnější než dezinfekce běžnými chemickými prostředky při každodenních úklidech. Současně s tím probíhá ve zvýšené aktivitě také pravidelná hygienická očista autobusů a tramvají,“ popsal nastavená opatření předseda dozorčí rady DPMLJ Petr Židek.

Uvedená opatření budou v platnosti do doby, než dojde na základě rozhodnutí vlády k opětovnému obnovení výuky ve školách, k návratu kulturních, sportovních a dalších společných aktivit občanů v běžném rozsahu nebo k jiným rozhodnutím plynoucím z aktuální situace v České republice, v Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…