Liberec: Peníze z prodeje pizzerie použije město na opravu kina Varšava

13.12.2013 21:27

Kino Varšava se z evropských peněz zatím opravovat nebude. Zástupce města o tom informovalo občanské sdružení Zachraňme kino Varšava.

Liberec: Peníze z prodeje pizzerie použije město na opravu kina Varšava
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Sdružení se chce spíše zaměřit na nejnutnější opravy objektu a udržet jeho provozuschopnost, tak aby kino mohlo zahájit celoroční provoz. Město Liberec na to ze svého rozpočtu přispěje částkou 1,8 milionu korun. Je to část peněz, které získalo prodejem pizzerie Maškovka. Alokaci částky schválili liberečtí zastupitelé na svém prosincovém zasedání.

Podle odhadu je na provedení nejnutnějších oprav kina včetně projektové dokumentace potřeba 1,6 až 1,8 milionu korun. Občanské sdružení, které Varšavu nyní provozuje, považuje za nejnutnější výměnu topení, rozvodů elektřiny a vody a opravu sálu. Zároveň je připraveno spolupracovat s městem na přípravě projektu vedoucímu k celkové rekonstrukci objektu v dalším programovacím období IPRM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…