Liberec: Primátor navštíví liberecké herny a kasína

01.06.2016 14:46

Novou vyhlášku o provozování hazardních her na území města Liberce chystá primátor Tibor Batthyány. A sám se chce podívat, jak to v libereckých provozovnách hazardu vypadá a jak fungují. Do vytipovaných heren a kasín zavítá primátor v pondělí 13. června v době od 15 do 17 hodin za doprovodu ředitele Městské policie Liberec Ladislava Krajčíka.

Liberec: Primátor navštíví liberecké herny a kasína
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

„Osobně se chci podívat, v jakém prostředí a na jaké úrovni liberecké herny fungují, protože jedním z cílů nové vyhlášky bude kultivovat jejich prostředí. Naším cílem není zavést nulovou toleranci, ale koncentrovat výherní automaty a další hazard do míst s živou hrou, tedy převážně do kasín,“ říká primátor Tibor Batthyány. „Majitelům provozoven hazardu bych touto cestou rád nabídl možnost, aby se ozvali na můj sekretariát, pokud budou mít zájem, abych se v pondělí 13. června podíval právě k nim,“ vyzývá primátor.

Město sice neplánuje celoplošný zákaz hazardních her, ale k určité regulaci heren a kasín podle primátora dojde. „Částečně si ji vyžádá již samotný nový zákon o hazardu, který vstoupí v platnost od roku 2017 a přinese mj. nutnost registrace hráčů,“ poznamenal Tibor Batthyány.

Města a obce navíc s novým zákonem o hazardu získají výhradní pravomoc povolovat na svém území umístění provozoven hazardních her. „Novou vyhláškou proto jasně stanovíme místa, kde může být hazard provozován. Vše budeme konzultovat s městskou policií, která má přehled o rizikových oblastech a o míře kriminality v městských částech a jednotlivých čtvrtích,“ uvedl primátor s tím, že při chystaných návštěvách heren a kasín jej bude doprovázet ředitel Městské policie Liberec Ladislav Krajčík.

V současnosti se na území města Liberce nachází 86 provozoven hazardu, 319 výherních automatů povolených městem a 742 jiných technických herních zařízení povolených Ministerstvem financí. I tato herní zařízení bude od roku 2017 povolovat město. Zdanění hazardu pak bude nově podléhat vyšším sazbám – 35 % z technické hry a 23 % z jiných loterií. Připomeňme, že na odvodech z výherních hracích přístrojů loni přiteklo do městské kasy 76,5 milionu Kč. Dalších 4,3 milionu Kč pak putovalo do rozpočtu města na odvodech z loterií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…