Liberec: Proměna nejisté letní sezóny v úspěšnou

04.10.2020 11:47

Přestože se v květnu a červnu zdálo, že se letošní letní sezóna už nerozběhne, ukázalo se, že domácí cestovní ruch má pro město pod Ještědem velký potenciál.

Liberec: Proměna nejisté letní sezóny v úspěšnou
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Od června do září navštívilo městské informační centrum přes 10.450 Čechů a 1.628 cizinců, vloni to bylo za stejné období 12.754 českých návštěvníků a 4.327 osob ze zahraničí. I letos přijížděli cizinci nejčastěji z Německa, Polska, ale i z anglicky hovořících zemí (např. Nizozemska). Celkové číslo návštěvnosti informačního centra od června do září kleslo oproti loňskému roku o 5 tisíc návštěvníků.

Jako každý rok infocentrum zajišťovalo a zprostředkovávalo několik komentovaných prohlídek. Radniční prohlídky se v létě konaly 6 dní v týdnu a nabízely tři okruhy. Jen za červenec a srpen navštívilo radnici na 1.550 návštěvníků. Pro filmové fanoušky byly v nabídce celkem čtyři termíny tematických prohlídek o natáčení nejen SpiderMana v Liberci. Pro rodiče s dětmi se uskutečnilo devět Podvečerních prohlídek Liberce, na které přišlo 128 návštěvníků z různých krajů republiky. Tyto prohlídky se konaly opět ve spolupráci s GREX-SEVER LIBEREC.

Anketa

Kdo je skutečným vítězem krajských voleb?

95%
2%
2%
hlasovalo: 10960 lidí

Velmi oblíbené komentované procházky s dobrovolníky z Komunitního střediska Kontakt se letos odehrávaly v duchu proměn Nového Města. Od května do září mělo o okruh zájem přes 100 návštěvníků a výtěžek ze vstupného bude věnován Římskokatolické farnosti – arciděkanství Liberec, ta umožnila přístup do kostela Nalezení sv. Kříže a přilehlé zahrady s morovým sloupem.

V srpnu mimo jiné proběhl na Městském informačním centru Liberec mystery shopping organizovaný agenturou Czechtourism ve spolupráci s Asociací turistických informačních center ČR. Hodnocení služeb, přístupu i znalostí personálu dopadlo skvěle, překročilo 95 %. „Velmi mě potěšil přístup pracovníka,, který byl nad má očekávání. Na můj dotaz ihned reagoval dle své zkušenosti a navíc mi dal leták, abych se dozvěděla více informací,“ uvádí v dotazníku mystery shopper.

Ani návštěvníci prohlídek nešetřili chválou: „Během dovolené jsme absolvovali komentovanou prohlídku pro děti. Moc se nám líbilo, jak nás průvodkyně provedla Libercem, s různými hádankami pro děti i závěrečným "zkoušeníčkem". Stálo to za to a moc děkujeme,“ poslala návštěvnice z Chrudimi.

Městské informační centrum Liberec děkuje za přízeň všem návštěvníkům a cení si spolupráce s průvodci i organizacemi, jenž napomáhali skvělé letní sezóně!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…