Liberec: Střeleckou soutěží veteráni uctili padlé vojáky

27.05.2024 10:28 | Tisková zpráva

Dne 21. května 2024 se na semilské střelnici uskutečnil 17. ročník Memoriálu ppor. Petra Šimonky – oproti předchozím ročníkům, tentokrát za příznivých povětrnostních podmínek.

Liberec: Střeleckou soutěží veteráni uctili padlé vojáky
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Tento Memoriál každoročně pořádá Liberecká krajská organizace Sdružení válečných veteránů ČR k připomenutí účasti našich vojáků v zahraničních mírových misích a vojenských operacích a na počest vojáků naší armády, kteří při plnění úkolů v těchto zahraničních misích přišli o život. Účastníci memoriálu uctili památku těchto padlých vojáků minutou ticha. Akce se uskutečnila za podpory Libereckého kraje, statutárního města Liberec a Vojenské zdravotní pojišťovny. Kvalitně zabezpečená akce se mohla uskutečnit také díky spolupráci s Klubem vojáků v záloze Liberec a za podpory hlavního partnera soutěže firmy Army-Arms Liberec a dalšího sponzora Pivovar Svijany. Nad akcí již tradičně převzal záštitu Hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Memoriál zahájil na slavnostním nástupu ředitel soutěže válečný veterán Ing. Karel Krátký a po stručných zdravicích hostů a nezbytné instruktáži všech střelců se přistoupilo k plnění střeleckých disciplín. 

Memoriálu se zúčastnilo na 70 střelců nejen z Libereckého kraje, ale také ze vzdálenějších míst naší republiky – přijeli loňští vítězové z Berouna, střelci z Tachova, Chomutova, Prostějova, Prahy, atd. Mezi střelci byli nejen váleční veteráni, ale také vojáci v záloze, aktivní zálohy, členové různých střeleckých klubů, sponzorů,…

Vlastní střelecká soutěž tříčlenných družstev a jednotlivců ve střelbě z pistole ráže 9mm a samopalu Sa-vz.61 Škorpion proběhla standardním způsobem. Střelecké disciplíny byly obdobné jako v předchozích letech, soutěžilo se podle pravidel sportovní střelecké činnosti Svazu vojáků v záloze ČR. Z pistole se střílelo vstoje bez opory na dva terče (nekrytě ležící figura a mezinárodní pistolový terč) ve vzdálenosti 25 metrů, ze samopalu opět vstoje bez opory na redukovaný terč nekrytě ležící figury na vzdálenost 25 metrů ve stanovených časových lhůtách.

Souběžně se střeleckou soutěží probíhala ukázka ručních střelných zbraní předvedená hlavním partnerem soutěže firmou Army-Arms Liberec, dále všichni zájemci mohli navštívit stánek Vojenské zdravotní pojišťovny.

Ve střelecké soutěži si v silné konkurenci mnoha vynikajících střelců vedlo nejlépe (tak jako loni) a zaslouženě získalo kromě jiných cen také putovní pohár Válečných veteránů Liberec družstvo KVZ Beroun ve složení Pavel Černohorský, Karel Šmíd a Stanislav Voříšek se ziskem 830 bodů. Na druhém místě skončilo družstvo SBTS Beroun se ztrátou 6 bodů a jako třetí se umístilo družstvo Váleční veteráni Liberec s 818 body. Celkově nejlepším jednotlivcem se stal Karel Šmíd (z družstva KVZ Beroun) se ziskem 283 bodů a získal tak zaslouženě kromě diplomu a medaile také hlavní cenu soutěže – proslavený samopal vz.61 „Škorpion“ ráže 7,65 mm věnovanou hlavním partnerem soutěže firmou Army-Arms Liberec. Na druhé pozici se umístil Josef Kočí z družstva KVZ Tachov a na třetím místě skončil Václav Čáp z družstva Veteráni1  s 282 body.

Během dne o celé akci podávala informace Česká televize, když probíhaly průběžně vstupy vysílané na ČT24. Průběh celé akce byl opět velmi kladně hodnocen nejen od přítomných soutěžících. Byla kladně hodnocena skutečnost, že také tento ročník memoriálu proběhl úspěšně a tradice memoriálu tak nebyla přerušena.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Mobilní letní kino vstupuje do druhé sezóny. Hrát bude každou prázdninovou středu

16:31 Přerov: Mobilní letní kino vstupuje do druhé sezóny. Hrát bude každou prázdninovou středu

Big Lebowski, Sex ve městě, Matka v trapu, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Gump – jsme dvojka, Osvícení,…