Liberec: V areálu Vesec se připravuje nová výsadba javorové aleje

12.04.2021 6:32

Koncem týdne proběhlo v našem areálu vytyčení pro první část aleje složené z javorů, která bude lemovat pravou stranu komunikace od první lávky směrem do areálu.

Liberec: V areálu Vesec se připravuje nová výsadba javorové aleje
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

 Vytyčování aleje předcházelo složité zaměřování  stávajících inženýrských sítí, aby při realizaci výsadby nebyly narušeny kabelové rozvody vedoucí k trafostanici v areálu a zároveň, aby kořenový systém nově vysazených dřevin měl dostatek prostoru při svém dalším rozvoji. Od pondělí 12. 4. 2021 bude probíhat v areálu samotná realizace výsadby. Dle doporučení odboru životního prostředí zvolil odbor správy veřejného majetku do alejové výsadby opět javory, které zde v minulosti byly. 22ks vzrostlejších javorů je dočasně umístěno v prostoru za technickou budovou v areálu, který byl z bezpečnostních důvodů uzavřen. Proto všechny návštěvníky areálu prosíme, aby se kolem vytyčených prostorů pohybovali s nejvyšší opatrnostní a zejména, aby dbali na bezpečnost svých ratolestí a nenechali je podlézat zákazové pásky.

Děkujeme za pochopení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…