Liberec: V areálu jízdárny si návštěvníci mohou zahrát třeba i basketbal

07.10.2012 14:09

Zásadní rekonstrukcí prošel areál jezdeckého klubu v libereckém Růžodole.

Liberec: V areálu jízdárny si návštěvníci mohou zahrát třeba i basketbal
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Kromě modernizace samotné jezdecké dráhy, přilehlých budov a tribun vyrostlo v areálu během půl roku víceúčelové hřiště, dětské hřiště nebo dráha pro inline bruslení. Na projekt v rámci Integrovaného plánu rozvoje města (IPRM) získal jezdecký klub dotaci z Evropské unie ve výši 22.072.238 korun.

Slavnostního otevření se ve středu 3. října zúčastnil náměstek primátorky pro školství, kulturu a sociální oblast Kamil Jan Svoboda.

Areál je nyní volně přístupný široké veřejnosti. Díky přestavbě se tak Liberečanům rozšířila a zkvalitnila nabídka aktivního trávení volného času. Příznivci kolečkového bruslení mohou využívat nový vyasfaltovaný okruh, který vede kolem jezdecké dráhy. Ostatním rekreačním sportovcům bude sloužit oplocené víceúčelové hřiště s umělým povrchem pro basketbal nebo třeba volejbal. Nechybí tu ani dětské hřiště se zastřešenými lavičkami pro odpočinek.

Jezdecký klub získal po přestavbě kvalitnější zázemí pro svou činnost. Rekonstrukce se dočkaly mimo jiné i tribuny pro diváky, které dostaly nové plastové sedačky. Rozšířené sociální zařízené mohou konečně využívat také lidé se sníženou pohyblivostí. Modernizace areálu by současně měla přispět k zatraktivnění jezdeckého sportu.

Jezdecký klub Liberec byl založen v roce 1964. Tehdy byla za pomoci města a dobrovolníků z řad členů opravena a vystavěna sportovní stáj, hala a dostavěna chovná stáj. Dodnes se klub podílí na rozvoji jezdeckého sportu, výchově mladých talentů a v neposlední řadě organizuje významné sportovní a společenské akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…